Ja mój kontroler zakupiłem na znanym portalu aukcyjnym za 399zł. Niestety aby dokonać zakupu trzeba mieć konto firmowe, co dla mnie było utrudnieniem. Udało mi się jednak znaleźć kogoś z takim kontem, kto dokonał zakupu dla mnie.jak ktos dowie sie o cenie to prosze podac (moze byc na priv) jak bedzie sensownie wycenipone to moze tez sie skusze? a moze jak sie zbierze tu wiecej chetnych to jakis grupowwy rabacik bedzie?
Norma gwarantuje maksymalny prąd oślepienia dla RCCB typ A 6mADC, dla typ F 10mADC. Jeżeli te wartości zostaną przekroczone to obwód magnetyczny może ulec nasyceniu i różnicówka nie za działa. Jeżeli planuje się powyżej 1 punktu EVSE na danym obwodzie zasilającym to A/F odpada. Najlepszym rozwiązaniem jest typ B na zasilaniu obwodu EVSE w rozdzielnicy głównej.Zwykłe różnicówki też były potwornie drogie jak zaczęły wchodzić na rynek, kwestia czasu i będzie to w sensownej cenie. Markowe różnicówki typu B po 2-3 tysiące to nieporozumienie. Różnicówka typu A też ma szansę wykryć prąd DC, ale wiadomo że B lepsza.