Jaki wallbox do PV + ograniczenie mocy ?

J123

Zadomawiam się
No i super że jest takie coś u nas :] A da się to pogonić przez ethernet zamiast wifi?
Ethernet to konieczność doprowadzenia dodatkowego okablowania a zauważ, że wifi i tak potrzebujesz bo bazuje na nim obsługa EVSE, która zazwyczaj będzie odbywać się z smartfona.

JareG

Pionier e-mobilności
Fajne to. No i polski wynalazek, więc ja chętnie takie coś bym nabył.. ale w wersji 'końcowej', czyli w obudowie jakiejś etc. :D

Pozdrawiam

Lisciasty

Zadomawiam się
Ethernet to konieczność doprowadzenia dodatkowego okablowania a zauważ, że wifi i tak potrzebujesz bo bazuje na nim obsługa EVSE, która zazwyczaj będzie odbywać się z smartfona.
No ja buduję evse dla siebie koło domu, w skrzynce coś a'la przyłącze energetyczne, a skoro ciągnę tam zasilanie to wrzucenie tam dodatkowo ethernetu to nie problem. Chciałbym mieć podgląd/sterowanie przez internet żeby ewentualnie załączać sprzęt komuś tam awaryjnie lub generalnie wiedzieć co się dzieje. Wifi akurat dla mnie jest zbędne, no ale nie mówię że to źle że jest ;)

J123

Zadomawiam się
No ja buduję evse dla siebie koło domu, w skrzynce coś a'la przyłącze energetyczne, a skoro ciągnę tam zasilanie to wrzucenie tam dodatkowo ethernetu to nie problem. Chciałbym mieć podgląd/sterowanie przez internet żeby ewentualnie załączać sprzęt komuś tam awaryjnie lub generalnie wiedzieć co się dzieje. Wifi akurat dla mnie jest zbędne, no ale nie mówię że to źle że jest ;)
Rozumiem. A obsługiwać będziesz chciał raczej z telefonu ? bo najwygodniej., wiec WiFi też będziesz miał? :).

Lisciasty

Zadomawiam się
Rozumiem. A obsługiwać będziesz chciał raczej z telefonu ? bo najwygodniej., wiec WiFi też będziesz miał? :).
Kupię to zobaczę co z tym można zrobić. Ale obsługiwać z telefonu to w zasadzie planu nie miałem. Żonową kijankę ładujemy w garażu Zencarem, wtykamy wtyczkę i potem ją wyciągamy, tam jakaś wyrafinowana obsługa nie jest wymagana ;)
Ale w skrzynce chyba wrzucę jakiś access point więc wifi będzie, nie upieram się żeby się kopać z koniem i robić na siłę po kabelku ;)