Pójdziesz do Tchibo po kawę, a kupisz auto elektryczne

BigB00

Posiadacz elektryka
W niemieckich sklepach sieci Tchibo będzie można kupić nie tylko kawę, ale i samochody elektryczne. Do wyboru są dwa auta - Tesla Model 3 i Fiat 500e.
Cała operacja odbywa się online, a umowę na okres do 24 miesięcy załatwia się w ciągu zaledwie kilku minut. Po wszystkim samochód zostanie przekazany w jednej z sześciu lokalizacji Tchibo w całym kraju.
Tchibo rozpoczęło współpracę z firmą like2drive, dostawcą abonamentów samochodowych all-inclusive z Kolonii. W ofercie znalazły się póki co dwa auta – Tesla Model 3 w wersji Standard Range Plus za 777 euro miesięcznie i Fiata 500E za 289 euro – bez zaliczki ani jednorazowej wpłaty.
Z oferty mogą skorzystać osoby, które ukończyły 21 lat. Klient musi jedynie przesłać kopię prawa jazdy i dowodu osobistego, a także ostatnie dwa odcinki wynagrodzenia.
Subskrypcja Tesli obowiązuje przez 12 lub 24 miesiące i obejmuje 10 tys. bezpłatnych kilometrów rocznie.
Fiat 500e dostępny jest w opcji wynajmu na 13 miesięcy i 13 tys. bezpłatnych kilometrów.

Bronek

Pionier e-mobilności
Może tak być. To taka nowa nasza tradycja.
Kiedyś podjechaliśmy będąc "w przelocie" na motocyklach pod Salon BMW w Poznaniu napić się "na krzywika" kawy.
Kupiłem przy tej kawie, przypadkowo żonie Mini Clubmanna.

PS Chcieliśmy naciagnąć Smorawińskiego na darmową kofeinę, a to On mnie wy.... ;-)

kARPIU

Fachowiec
Może tak być. To taka nowa nasza tradycja.
Kiedyś podjechaliśmy będąc "w przelocie" na motocyklach pod Salon BMW w Poznaniu napić się "na krzywika" kawy.
Kupiłem przy tej kawie, przypadkowo żonie Mini Clubmanna.

PS Chcieliśmy naciagnąć Smorawińskiego na darmową kofeinę, a to On mnie wy.... ;-)
Kto bogatemu zabroni...napic sie kawy😉

Ale wracajac do zakupu auta zamiast kawy, to takie kupowanie przez internet. Byl czas przywyknac.

Bronek

Pionier e-mobilności
Bogatemu?? E tam, w leasing wziołem, było to akurat na imieniny Moniki w maju, to dałem jej w prezencie ( BMW wyskoczylo z kwiatami i szampanem) , a po kilku miesiącach przepisalismy leasing na solenizantkę,
A co ja będę za prezenty płacił latami ? ;-)
Taki to cwaniak jestem a nie bogacz ;-)

PS to 2008 r pierwszy wypust Clubmanna. urzekły mnie te nietypowe boczne drzwi i tylne jak od karawanu.
Teraz Mini spuchło, ramki itp i juz mi sie nie podoba

20190827_200533.jpg

Last edited:

tokwi

Pionier e-mobilności
Chciałoby się napisać, że Tesla i Fiat - piękna para.

Z jednej strony lider elektryczności, z drugiej producent spalinówek, w których nawet specjalnie nie modernizował technologii spalinowej. Aby uniknąć kar za nadmiarowe emisje Fiat kupował od prawa do emisji Tesli, generując dość pokaźny ~2mld EURO cashflow do Tesli.

Z drugiej strony Fiat wystrugał nowego 500e i powiem że jest on całkiem całkiem. Wczoraj w nim siedziałem i mam wrażenie, że bardzo dużo zaczerpnęli z Tesli. Ten 10 calowy ekran – jeden z największych w tym segmencie aut, panoramiczny szklany dach, działający asystent głosowy, nieśmiała ale jednak redukcja przycisków…, Czuję się tam inspirację Teslą... Po tegorocznej fuzji grupa Fiata nawet nazwę zmienia na taką teslopodobną - Stellantis.

Kto tam wie co tam przy kawce ktoś jeszcze kupi ;-)