Update 2022.12.3.1

danielm

Pionier e-mobilności
U mnie cały czas to samo. Zgłaszać zgłaszać zgłaszać i cisnąć temat. Pisałem już do @Łukasz Bigo żeby zrobić dużą akcję w sprawie klapy i również można dodać polski język w navi do tej akcji.
Zastanawiam się, czy kiedyś gdzieś nie czytałem, że przepisy unijne wymagają od producentów ojczystego języka w menu i nawigacji w państwie w którym jest oficjalna dystrybucja🤔🤔??

Mam wrażenie, że jesteś rzecznikiem Elona. Danielu, co kogo obchodzi licencja za którą najbogatszy człowiek na ziemi musi płacić. Kupiłem auto w polskiej dystrybucji to chcę polskiego języka. Z takim podejściem zawsze będziemy państwem drugiej kategorii. W czym jest od nas Niemiec lepszy?? Lub obywatel innego kraju? Skoro komendy są po niemiecku, duńsku i wielu innych językach to nie jest kwestia licencji tylko przetłumaczenia i lektora. (Chyba że masz na myśli licencję za tłumaczenie)
odnosze wrażenie że jesteś rzecznikiem braci Koch. Co mnie obchodzi że chcesz polski głos w nawigacji której głosu nikt nie używa? Elon rezygnuje z haczyków w przednim bagażniku a ty chcesz żeby kupił licencje głosu dla 300 aut kwartalnie

Last edited:

Zarek1988

Posiadacz elektryka
odnosze wrażenie że jesteś rzecznikiem braci Koch. Co mnie obchodzi że chcesz polski głos w nawigacji której nikt nie używa? Elon rezygnuje z haczyków w przednim bagażniku a ty chcesz żeby kupił licencje głosu dla 300 aut kwartalnie
Skąd masz informacje, że nikt nie używa navi w tesli?? Rozumiem, że kupiłeś Teslę i jeździsz nią do lidla na zakupy dlatego jej nie używasz?

Ile robisz kilometrów rocznie z użyciem navi?
Szanowny kolego, czerp wiedzę ze swojego doświadczenia i dzieł się nią a nie powielaj informacji niesprawdzonych. Wszystkim będzie się lepiej czytało również Twoje posty😉👍🏼

usrobo

Posiadacz elektryka
na marginesie: wiem ze powinno to byc w języku pl. ale turn left chyba każdy rozumie?

Quba88

Posiadacz elektryka
W aucie za ćwierć miliona żeby nie było PL nawigacji to jest nieporozumienie. Tłumaczenie że licencję... No i? To trzeba to.zrobic a nie traktować PL czy czas jak kraj 3go świata

Zarek1988

Posiadacz elektryka
W aucie za ćwierć miliona żeby nie było PL nawigacji to jest nieporozumienie. Tłumaczenie że licencję... No i? To trzeba to.zrobic a nie traktować PL czy czas jak kraj 3go świata
👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽

W moim Leonie z 2014 roku mam pl navi, pl menu, pl komendy głosowe. Nawet radio gra po polsku😉 i kosztował mniej niż polowe tesli. Ale niektórzy jak kupują nożyk do tapet, i orientują się, że nie ma wkładów, to pewnie tłumaczą sobie, że pewnie producent nie wykupił licencji wiec tak ma być. I tną samą rączką. Dziękuję.

krzyss

Pionier e-mobilności
Wiele byc powinno a nie jest :)
Ja gadanie nawigacji zawsze wylaczam bo mnie irytuje nie wazne w jakim jezyku, ale ta teslowa i tak irytuje bo czyta nazwy ulic.
Wolal bym dzialajaca tylna klape, przez jej niezadzialanie ostatnio zrobilo sie to:

Attachments

• 2F805051-5F9A-46A8-907F-B20B4AFEA0A5.jpeg
    2F805051-5F9A-46A8-907F-B20B4AFEA0A5.jpeg
    3,9 MB · Liczba wyświetleń: 109

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Ja gadanie nawigacji zawsze wylaczam bo mnie irytuje nie wazne w jakim jezyku, ale ta teslowa i tak irytuje bo czyta nazwy ulic.
Wolal bym dzialajaca tylna klape, przez jej niezadzialanie ostatnio zrobilo sie to:
Hehe. Szkoda pepsi😳 pisz do Elona niech przysle ze stanów

Quba88

Posiadacz elektryka
Zgadzam sie ze auto nie jest idealne chociaz uwielbiam nim jezdzic. Wkurza mnie natomiast bronienie wiecznie Tesli ze przeciez to licencje, przeciez to nie problem bo to Elon, albo wieczne teksty ze to nie salon tylko punkt odbioru (w punktach odbioru tez mozna sie normalnie kontaktowac z klientem a nie robić łaskę, że z Tobą porozmawiają...).