Dlatego ja właśnie patrzę na Konę electric bo juz mam duże samochody, nawet Tesla model 3 okazał się byc dużo większym samochodem w rzeczywistości niż wyglądał na zdjęciach, co na trasę jest ok (640l bagaznika przód+tył+ pod podłogą), ale na miasto to jest za dużo, znacznie fajniej mi się jeździ Polo VI żony. Dlatego chcialbym niedużego hatchbacka w stylu Polo a jak na złość producenci znów brną w SUVy lub ala SUVy. Co oznacza duże opory, slabą wydajność napędu oraz ogromne zużycie.Zamiast najtańszej kony za 150 tys wolalbym leafa za 137 tys.
Nie znam się na szczeg. Technicznych i tu może być przewaga kony?
Dlatego wypytuje o wady i zalety bo wiem bez czego sobie radzę w Polo po mieście, a co musi być konieczne na trasę. Aktywny tempomat to must have na miasto i na trasę,to samo line assist, od kiedy jeżdżę z podstawowym autopilotem Tesli to korki tak nie denerwują i człowiek się mniej męczy na autostradach.
podoba mi się wydajność napędu Kony, ale hałas to jest coś z czym walczę w każdym jednym samochodzie, im ciszej na starcie tym lepsze efekty. I tu widzę Kona słabo.
Last edited: