Ładowarka pokładowa 11kW e-2008

starzec

Nowy na Forum
witam wszystkich. Może ktoś wie jak rozpoznać że e-2008 ma wbudowaną opcjonalną ładowarke pokładową 3-faz 11kW a nie standartową 1-faz 7,4 kW

p0li

Pionier e-mobilności
jak juz masz auto to podlaczasz do slupka i sprawdzasz z jaka moca sie laduje, jak nie masz to tylk w waposarzeniu dodatkowym powinno byc opisane

vwir

Pionier e-mobilności
Nie wiem jak to jest w peugeocie, ale w niektórych autach gniazdo gdy jest jednofazowe to fizycznie nie ma pinów od fazy drugiej i trzeciej. Fotka z mojego leafa, zwróć uwagę na brakujące piny w dolnym rzędzie:

16535932775706782871889422365521.jpg

Musiałbyś jakiegoś właściciela peugeota z ładowarką jednofazową poprosić o taką samą fotkę i wiedziałbyś, czy w takim przypadku w peugeocie na dole piny są obsadzone, czy ich brakuje. W przypadku ładowarki 11kW (trójfazowej) musisz mieć te piny.

KrzysztofFly

Moderator
Ja mam w moim e-C4 ładowarkę 1-fazową 7,4kW i na 100%, w autach PSA/Stellantis jak tak samo jak było u kolegi w Leaf, że brakuje dolnych pinów. Nie mam w tej chwili auta pod ręką, ale jeśli Ci zależy to jutro mogę wstawić fotkę.

zumech

Zadomawiam się
Witam .Posiadanie ładowarki 3 fazowej nie gwarantuje że posiadasz ładowarkę 11 kw ,znaczna część ładowarek jest 7kw .Tak jak kolega podpowiada z reguły brakuje obsady gniazda w piny fazowe, oraz na ładowarce po lewej stronie gdzie są pomarańczowe kable jest gniazdo brązowe i pod spodem czarne ,jeśli brakuje czarnego gniazda to ładowarka jest jednofazowa.

Najnowsze dyskusje