Chętnie poznam VIN eSoula po 2019r. z ładowarką pokładową 11kW 3 fazy

jarry

Zadomawiam się
bez problemu zdobędzie sobie VIN od 64kWh
W konfiguratorze jak biorę wersję 64kWh to nadal jest opcja za 2000zł do ładowarki 11kW, z tego zrozumiałem że w standardzie jest nadal 7,2kW, czy się mylę?

JareG

Pionier e-mobilności
W konfiguratorze jak biorę wersję 64kWh to nadal jest opcja za 2000zł do ładowarki 11kW, z tego zrozumiałem że w standardzie jest nadal 7,2kW, czy się mylę?
Ja brałem swojego 64kWh z placu, niczego nie zmieniałem i jest/było 11kW :) Opcja zmiany AC była przy 39kWh.

Pozdrawiam

vwir

Pionier e-mobilności
Z miejsca z 3 fazami 11kW nie mam możliwości technicznych pociągnąć więcej niż 10A na fazie, a 16A tylko krótko, czyli 11kW jak najbardziej, a jak z jednej to 2,3kW.
To się kupy nie trzyma… 11kW to właśnie 16A na fazie. No to możesz 16A czy nie?

jarry

Zadomawiam się
To się kupy nie trzyma… 11kW to właśnie 16A na fazie. No to możesz 16A czy nie?
Na to pytanie już odpowiedziałem powyżej, w skrócie TAK to jest 16A oraz NIE to nie jest 16A. Mogę i chcę używać tak jak opisałem. W razie czego proszę o spojrzenie w punkt 3 postu #4 :)

Last edited:

jarry

Zadomawiam się
Ja brałem swojego 64kWh z placu, niczego nie zmieniałem i jest/było 11kW :) Opcja zmiany AC była przy 39kWh.
Ups, mea culpa, coś mi się potaśtało, faktycznie przy wersjach 64kWh nie ma dopłaty czyli 11kW na pokładzie, zatem biorę dowolny VIN od 64kWh i mam sprawę załatwioną, a jest tego na necie do bólu. Szkoda że ten gościu z serwisu mi tego nie zasugerował :(

laik

Nowy na Forum
nie wiem, gdzie autor postu mieszka i ile ma czasu, ale ja bym podzwonił po salonach i umówił się na jazdę testową i w trakcie jazdy spisał?

jarry

Zadomawiam się
nie wiem, gdzie autor postu mieszka i ile ma czasu, ale ja bym podzwonił po salonach i umówił się na jazdę testową i w trakcie jazdy spisał?
Wątek do zamknięcia, prawdopodobnie każda wersja 64kWh ma OBC 11kW, wziąłem pierwszy lepszy z finn.no i pan z serwisu mi potwierdził że w tym aucie jest ładowarka 11kW czyli mam to co chciałem. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji.

abes99

Posiadacz elektryka
Gdzieś mi się obiło o uszy o ładowarkach (albo sposobie), które potrafią z 3F 11kW (16A) skumulować jedną 1F 7,2kW (32A). To chyba było Teslowe EVSE? Może w tą stronę? Poszukaj czegoś o łączeniu faz.

jarry

Zadomawiam się
Gdzieś mi się obiło o uszy o ładowarkach (albo sposobie), które potrafią z 3F 11kW (16A) skumulować jedną 1F 7,2kW (32A). To chyba było Teslowe EVSE? Może w tą stronę? Poszukaj czegoś o łączeniu faz.
To by było ciekawe rozwiązanie, myślałem o tym teoretycznie i wyszło mi że pewnie nikt tego nie robi. Ale może coś jest na rzeczy, poszperam.