Czy Orlen należy zgłosić do UOKiK za darmowe stacje?

M

Marika

Gość
Czytałam u was niedawno artykuł, że Orlen ma darmowe stacje na trasie, gdy niedaleko jest Greenway. Sprawdziłam. Ma w niektórych lokalizacjach. Czy to znaczy, że powinniśmy zgłosić je do UOKiK? Będziemy musieli płacić, to kłopot, ale lepsza płatna konkurencja niż bezpłatny monopol.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Czytałam u was niedawno artykuł, że Orlen ma darmowe stacje na trasie, gdy niedaleko jest Greenway. Sprawdziłam. Ma w niektórych lokalizacjach. Czy to znaczy, że powinniśmy zgłosić je do UOKiK? Będziemy musieli płacić, to kłopot, ale lepsza płatna konkurencja niż bezpłatny monopol.

Dziękujemy za opinię. A o które stacje chodzi, bo w miastach raczej są płatne?

trolling. Pod świeciem jest Orlen i GW 50 metrów od siebie, stacja, KPC i MC na jednym parkingu. Orlen płatny od dawna.

Zobaczymy. Dostęp jest anonimowy, nie wszyscy muszą chcieć się rejestrować :)

danielm

Pionier e-mobilności
Dziękujemy za opinię. A o które stacje chodzi, bo w miastach raczej są płatne?

Zobaczymy. Dostęp jest anonimowy, nie wszyscy muszą chcieć się rejestrować :)
sporo ostatnio spamu na elektrowozie, na forum na razie mniej. tak myślę czy niezarejestrowani powinni mieć możliwość zakładania nowych tematów... :)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
sporo ostatnio spamu na elektrowozie, na forum na razie mniej. tak myślę czy niezarejestrowani powinni mieć możliwość zakładania nowych tematów... :)

Ad 1. Mógłbym prosić o konkretniejszą odpowiedź? Chodzi o te śmieciowe komentarze z linkami?
Ad 2. Mają możliwość wypowiadania się w jednym czy dwóch podforach, to wszystko. Zależy mi na takim wentylu, bo nie każdy chce się rejestrować, a nawet niezarejestrowani mają coś wartościowego do powiedzenia.

danielm

Pionier e-mobilności
Ad 1. Mógłbym prosić o konkretniejszą odpowiedź? Chodzi o te śmieciowe komentarze z linkami?
Ad 2. Mają możliwość wypowiadania się w jednym czy dwóch podforach, to wszystko. Zależy mi na takim wentylu, bo nie każdy chce się rejestrować, a nawet niezarejestrowani mają coś wartościowego do powiedzenia.
tak, jakiś czas temu dostawałem mnóstwo maili z odpowiedziami jakichś dziwnych ludzi gdzie odpowiedzią był tylko link
nie mam nic przeciwko niezarejestrowanym, ale spamu nie lubie :)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
tak, jakiś czas temu dostawałem mnóstwo maili z odpowiedziami jakichś dziwnych ludzi gdzie odpowiedzią był tylko link
nie mam nic przeciwko niezarejestrowanym, ale spamu nie lubie :)

Ach, niestety. :( Tutaj był kłopot, bo ten spam zamieszczały wyłącznie konta zarejestrowane :( Jedyną metodą na zablokowanie tego było zatwierdzanie wszystkich komentarzy z linkami, ale Disqus działa bez sensu, bo nawet niezatwierdzony komentarz szedł do kogoś jako powiadomienie mailem. I o to chyba spamerom chodziło :(