Darmowe ładowarki na trasie Kraków Międzyzdroje

cardy

Nowy na Forum
Nie orientujesz się gdzie wyłączyć funkcję żeby leaf sam nie zaczynał hamować np przy rowerzyście na poboczu (jechałem bez tempomatu) czy podczas wyprzedzania jak chcesz zjechać na pas a on stwierdzi że za blisko jest auto z tyłu. Może mnie ostrzegać ale jak ja chcę przyspieszyć i wykonać manewr a on hamuje to robi się nieciekawie

vwir

Pionier e-mobilności
Nie pamiętam, czy to się da wyłączyć. Wkurzało mnie to na początku ale z czasem jakoś zaczęliśmy się dogadywać z leafem w tej kwestii.

Ale z tym wyprzedzaniem to u mnie tylko hałasuje, ale nie hamuje. Zresztą to byłoby bez sensu - auto z tyłu jest za blisko to zahamujmy?

cardy

Nowy na Forum
Wracałem dwupasmówka i chciałem się wcisnąć przed kogoś byłem na pasie lewym (szybkiego ruchu) ostrzegł mnie w lusterku nie pamiętam czy na desce rozdzielczej też i mi przyhamował auto. Wczoraj jechała żona stał rowerzysta na poboczu wyskoczył komunikat z trójkątem i obniżył prędkość dobrze że nic za nami nie jechało w 1 i 2 przypadku.

cardy

Nowy na Forum
Ciężko mi wyhaczyć która to funkcja bo w przypadku asystenta pasa (linii) to wyłączasz i odrazu sprawdzisz a tu nie ma jak. Oba przypadki były bez tempomatu/ogranicznika

cardy

Nowy na Forum
Pewnie tak jest jak mówisz ale ja chcę taką pomoc wyłączyć bo chce mieć większa kontrolę nad autem. Bo ja nie wiem w którym momencie mi podobny numer odstawi a domyślnie mam to gdzieś włączone.
Chyba że trzeba się nauczyć z tym żyć bo nowe auta tak mają ale czasami kogoś wiozę i odpowiadam za jego bezpieczeństwo.

cardy

Nowy na Forum
Może wciskałeś się pomiędzy dwa auta i jedną rzeczą było ostrzeżenie o tym z tyłu a drugim problemem był ten z przodu i to obecnośc tego z przodu spowodowała hamowanie?

Wybacz, ale nie rozumiem.
Byłem na pasie szybkiego ruchu chyba nadjeżdżał samochód i chciałem się wcisnąć pomiędzy 2 auta na prawym pasie. Do niczego nie doszło pozostałem na lewym pasie ale auto samo wyhamowało na szczęście nikt mi w tył nie wjechał.

cardy

Nowy na Forum
ESP wyłączyłem bo bym w zimie do domu nie dojechał. Stwierdzam że niefortunnie umieścili i trzeba się przekopać w menu, powinien być przycisk dedykowany.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Pod tym względem to zdecydowanie najlepsza trasa w kraju.
KGHM w Legnicy, Lubinie i Głogowie, Kauflandy w Tychach, Wrocławiu, Legnicy, Zielonej Górze i Szczecinie, oraz też wg plugshare, jeszcze ze dwa inne punkty w Szczecinie (tych nie sprawdzałem osobiście).

Może tak być, ale nie musi - nie ma reguły.
Zazwyczaj działają 24h/7d.
Wczoraj (niedziela) ładowałem się w kauflandzie na struga w Szczecinie. Wiec jak nie zapomną wyłączyć prądu to działa😉