TESLA AKTUALIZACJE

Giacomo

Fachowiec
IMG_5969.JPG

Pawel

Zadomawiam się
Czemu tak słabo? Ktoś się dowiadywał od Tesli? Czy nie widzą problemu (skoro i tak nie będzie u nas pełnego FSD)?

danielm

Pionier e-mobilności
Czemu tak słabo? Ktoś się dowiadywał od Tesli? Czy nie widzą problemu (skoro i tak nie będzie u nas pełnego FSD)?
to nie ma nic wspólnego z FSD, dostaliśmy mapy 2020 ale były zbugowane i to mocno więc je wycofano, czekamy na mapy 2021 :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Problem jednak jest z AP/FSD czysto uzytkowy. Bo np auto czyta 80km/h ze znaku a po jakimś czasie nie wiadomo dlaczego na tej drodze po kilkudziesieciu czy kilkuset metrach nagle zmienia na 50km/h biorac jakies wartosci 'historyczne" z czasów gdy tyle tam było bo np był remont i Google wtedy to zarejestrowało. Chyba??? I jechaa w autonomi sie nie da normalnie

Do tego nie ma reguły u kazdego w zalezności od regionu bywa inaczej, a i pewnie w zalezności od humorów auta. Vide ja i Giacomo i częstotliwośc ponaglania aby łapac za kierownicę.

Giacomo

Fachowiec
Pamietam jak odkryles , ze nie mozna bylo na tempomacie zwiekszyc predkosci w "zabudowanym" , . Teraz znowu mozna... , nie za bardzo juz ogarniam ten chaos ...

Bronek

Pionier e-mobilności
Wszystko zależy od kilku ustawień a do tego co się Tesli roi w jej cyfrowym mózgu a propos danej drogi i czy zna na niej ograniczenia czy nie?
Np można przkroczyć dozwolona prędkość albo procentowo 30% albo km do 10 km/h.
Ustawienia tempomatu tez sie liczą
To projektował jakiś oderwany od życia w Świecie młodziak. Podobnie jak ten interfejs z cyferkami dla ludzi do 30tego roku życia o wyjatkowo ostrym wzroku. itd. ( np poziom baterii i temp są malutkie)
I jak już pisałem - padnięcie zwykłego tempomatu, bo kamery są zachlapane, to kretyństwo czysto Kalifornijskie ( nie przewidujące śniegu i błota) . Napisałbym, że trudno spodziewać się racjonalnego myślenia u ludzi co mieli takiego dziwnego Prezydenta ale my też nie odsatjemy, więc Świat Zwariował całościowo. ;-)

Giacomo

Fachowiec
A najsmieszniejsze jest to , ze moja zona od poczatku stwierdzila , ze krolikiem doswiadczalnym nie bedzie i nie korzysta z AP- FSD , raz po ekstremalnym Phantomowym hamowaniu powiedziala zebym to g....o (FSD ) zwrocil z powrotem :) . Jak da mi sie karnac czasami i jedziemy razem to slysze , tylko mi sie nie baw tym szajsem , jak bedziesz jechal sam to prosze bardzo ! 😂😂😂😂

Bronek

Pionier e-mobilności
Kobiety nie lubią wszelakich automatów, to aż dziw bierze dla kogo więc produkują tyle wibratorów? ;-)
Moja też nie korzysta z AP , ale nie jeździ na trasach tylko po mieście . W innych z tempomatu owszem często korzystała .
I jako stare małżeństwo - wszystko już mamy obgadane ;-) więc w trakcie jazdy - seksi na czacie lub czyta. Ostatecznie liczy jastrzębie przy drogach ( tych jest od cholery).
Jak pisałem Tesla to międzywojewódzkie auto. Dalej to kamper i tu luzik. W kamperach podczas jazdy, kobiety, jedzą, trzymaja psy na kolanach i sikają. ;-)