wiemyPytanko mam - z telefonu chcę wysyłać adres do Tesli (do aplikacji?). Ale jak już klikam na dany adres -> udostępnij -> "Tesla" to... nic się dalej nie dzieje. W aucie tego nie widzę. W apce też nie...
Gdzie tych adresów wysłanych szukać?
trzeci szok gdy mówię że chce na ulicę Szekspira, tesla wyświetla to poprawnie tak jak się pisze i prowadzi na odpowiednią ulicęTylko wspomnę, że głosowe wybieranie adresów działa zaskakująco dobrze - łącznie z polskimi łamijęzykami. Wyleczyło mnie to z ochoty na wysyłanie adresów.
Np. gdy mówię "Kuźnicy Kołłątajowskiej" spodziewam się reakcji typu "Proszę unikać hałasowania podczas wypowiadania komendy". Tymczasem Tesla odpisuje "Nawiguję na Kuźnicy Kołłątajowskiej". Szok.
Drugi szok, gdy Tesla wypowiada "Kuźnicy Kołłątajowskiej" po angielsku.
W telefonie? Heh... A jak ustawię w Tesli na PL to będzie też ok?wiemyzmień język systemu w .... telefonie na na przykład angielski i zacznie działać
![]()
Wystarczy zmiana w telefonie. W tesli może być PLW telefonie? Heh... A jak ustawię w Tesli na PL to będzie też ok?
Mam w Tesli angielski i ostatnio rzuciłem hasło w voice command "Play My Cyganie" i tesla włączyła mi kawałek "Mexicana"![]()
próbowałem, nie zadziałało, niestety wina leży w polskiej lokalizacji i androida i IOSa, jak ktoś znajdzie prostsze rozwiązanie niż zmiana języka systemu go aheadA nie wystarczy zmienić język aplikacji Mapy?
dzięki za edit, już chciałem sprawdzaćJa to zrobilem tak: Zmienilem jezyk systemu na EN, zresetowalem komorke. Reset zmienil aplikacje Tesla na EN. Nastepnie zmienilem jezyk systemu na PL ale bez resetu. I mam komorke jako PL, aplikacje Tesla jako EN. Wysylanie lokalizacji dziala
EDIT: po jakims czasie, aplikacja Tesla sama zmienila jezyk na PL, i wysylanie lokalizacji nie dziala