vwir
Pionier e-mobilności
Oczywiście - każdy ma swój gust, nikt tego nie neguje. Z wykonaniem premium też nikt nie dyskutuje. Ale skoro napisałeś że atutem jest CCS i chłodzenie baterii to jednak w aucie lokalnym to raczej tak niebardzo. No i to nie jest kwestia gustu. Podobnie z drzwiami - skoro pisałeś, że nie ma problemu z wchodzeniem to napisałem Ci, w czym jest problem z tymi drzwiami. Oczywiście Ty go nie musisz mieć, niektórzy jednak mogą. No i z tą większą ceną auta to też nie jest to kwestia gustu, bo Mazda ma małą baterię i wcale nie jest jakoś zauważalnie tańsza od leafa. Oczywiście z innego powodu, ale argument ceny też się w tym przypadku nie trzyma kupy.
Nie jestem absolutnie przeciwnikiem Mazdy. Sam myślałem o tym aucie jako następcy leafa. Dopóki się z nim bliżej nie zapoznałem. Niestety, ale w zbyt wielu kwestiach byłby to dla mnie krok wstecz. A szkoda, bo jest ładna i dobrze wykonana. Może inni mają inne wymagania - nie wiem. Ale ja już miałem auto z mniejszą baterią (które zastąpił leaf 40kWh) i wiem, że mniej nie znaczy lepiej.
Nie jestem absolutnie przeciwnikiem Mazdy. Sam myślałem o tym aucie jako następcy leafa. Dopóki się z nim bliżej nie zapoznałem. Niestety, ale w zbyt wielu kwestiach byłby to dla mnie krok wstecz. A szkoda, bo jest ładna i dobrze wykonana. Może inni mają inne wymagania - nie wiem. Ale ja już miałem auto z mniejszą baterią (które zastąpił leaf 40kWh) i wiem, że mniej nie znaczy lepiej.