Dziś odebrałem swojego oczojeba..

poochaty

Posiadacz elektryka
Jeszcze napiszcie, że z każdym kilometrem macie poczucie ratowania planety...
:p
Dobrze napisane.
Ja zawsze zmeiniałem auta dla frajdy. Pamiętam jak kupiłem Passata TDI wszyscy znajomi mówi, że chcę oszczędzić, bo diesel mało pali. Ja mówiłem, że mnie jara max moment dostępny już od 1500 obrotów. Podobnie z PHEV od Hyundaia. Byłem podniecony technologią.
Teraz jak jeżdżę Teslą i to w Szwecji gdzie 90+% prądu jest zielonego mam jakieś tam podstawy, żeby uważać, że "ratuję planetę", ale prawda jest taka, że znowu zmieniłem auto dla frajdy z jazdy.

JareG

Pionier e-mobilności
A tak a propos oczojebów.. zobaczcie, jakiego napotkałem 🤣
Tesla_S-oczojeb.jpg
kliken-machen

Pozdrawiam

p0li

Pionier e-mobilności
wreszcie jakiś żywy kolorek a nie tylko te szarobure barwy jak nie przymierzając tfu vw ;)

JareG

Pionier e-mobilności
wreszcie jakiś żywy kolorek a nie tylko te szarobure barwy jak nie przymierzając tfu vw ;)
Ciekawe, czy ktoś to tak pomalował czy okleił.. :unsure:

Pozdrawiam

JareG

Pionier e-mobilności
Jeszcze napiszcie, że z każdym kilometrem macie poczucie ratowania planety...
:p
Trochę nieświeży ten wątek, ale trudno.. a propos ratowania planety: w lipcu AD2022 cyknąłem oczojebem 8154km.

Pozdrawiam

lookash_c

Pionier e-mobilności
Trochę nieświeży ten wątek, ale trudno.. a propos ratowania planety: w lipcu AD2022 cyknąłem oczojebem 8154km.
I najlepiej byłoby dla matki ziemi, gdybyś tych kilometrów nie zrobił w ogóle (niezależnie od napędu) :)

krzyss

Pionier e-mobilności
I najlepiej byłoby dla matki ziemi, gdybyś tych kilometrów nie zrobił w ogóle (niezależnie od napędu) :)
Ale akurat Jarek uratowal troche zwierzat, wszystkie porozwozil po miejscach gdzie beda bezpieczne. Dodatkowo zrobil to poswiecajac 2x tyle czasu elektrykiem, zamiast jezdzic palacym 10L benzyny spaliniakiem.
Wesolego diesla bez dpf dla Ciebie !

JareG

Pionier e-mobilności
Nigdy nie miałem potrzeby/chęci występowania przed szereg 🤣

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak dywagujac eko, ekogicznie, to kto bardziej przysłuży się światu . Chudy co malo jadł i mało m. In pierdział (metan, skatol, indol.. ) Czy gruby, ale z niego więcej kompostu będzie ?
Sceptycy liczq starte klocki i opony a nikt nie bierze kierowcy eletryka do stworzenia bilansu .
Może się okazać , że im ktoś krócej żyje tym jest bardziej eko?
Taka eutanazja z pobudek ekologicznych. Kat oprawca a jednak pro eco.
Ekologia robi sie ciekawą dziedziną.
Dotacja dla wielodzietnej rodziny! A czy ktoś policzył ile taka czereda dzieciaków plastiku na zabawki wymaga? I wody na pranie?
Nie ogarniam. Szkoda ze nie piję

Last edited: