Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Proxy84

Fachowiec
Chyba żle zrozumiałeś wpis Mr Miserable - pisał on o braku kolejnych statków, ale wypływających z Pier 80 San Francisco (czyli że nie będzie dostaw Modelu S czy X do EU w tym kwartale), a nie o Szanghaju, gdzie za chwilę mają wznowić produkcję Modelu 3.
Ok. Faktycznie

pluto

Pionier e-mobilności
Tak ale dla modelu Y - 3 dalej cisza.
Vin powinny pojawić się za 2 tygodnie jak ruszą z produkcją TM3 i wystartują dostawy tych modeli.

pluto

Pionier e-mobilności
Już 2 statki (Morning Chorus i Glovis Summit) w których są modele TM3 i TMY, mają potwierdzone przybycie do portu angielskiego Southampton.
Stamtąd pewnie popłyną do belgijskiego Zeebrugge - ale to port głównie na Skandynawię więc pewnie co niektórzy z Norwegów, Szwedów lub Finów mogą już dostawać lub dostali Viny.
My czekamy na Koper (główny post dostawy do Polski) i pewnie zawinie tam RCC Antwerp lub Glovis Companion, ale będą tam TMY więc co niektórzy już mogą się cieszyć.
Modele 3 będą wysyłane dopiero mniej więcej za tydzień więc ewentualna dostawa pewnie pod koniec września, ale w II połowie sierpnia możemy spodziewać się pierwszych vinów TM3 - oby (y)

Nemiroff

Zadomawiam się
Pytanie za 100 punktów o jakość tych samochodów po starcie produkcji. Zmiany procesowe zazwyczaj nie odbywają się bez różnorakich problemów a filozofią Tesli nie jest bezwględna jakość kosztem ilości…

XYZ

Fachowiec
Pytanie za 100 punktów o jakość tych samochodów po starcie produkcji. Zmiany procesowe zazwyczaj nie odbywają się bez różnorakich problemów a filozofią Tesli nie jest bezwględna jakość kosztem ilości…
......dobrze się czujesz........bez urazy ?

pluto

Pionier e-mobilności

Też zastanawiałem się czy nie wpłynie to na jakość, tym bardziej że w poprzednim tygodniu byłem służbowo w Gigafactory Berlin (niestety nie mogę opublikować zdjęć z hal produkcyjnych) i faktycznie to co zobaczyłem ......... ale taki jest model biznesowy Tesli :)

20220804_103721a.jpg