EVdlaCiebie - pomoc w odbiorze TESLI

Michal

Moderator
Wiem, że nie jest, i ja nie miałem żadnego z opisywanych problemów, bo odbierałem normalnie elegancko w salonie, bo pierwsza dostawa do PL była na tyle mała, że nie było tej tragedii.
Tłumaczę tylko, że żadne naciski nic nie dadzą dopóki auta płyną statkiem w takich ilościach na koniec kwartału. Nie postawią w PL drugiego salonu, żeby rozłożyć sprzedaż 900 sztuk :p na dwa = nie ma innego rozwiązania niż GigaDE.

nyknow

Fachowiec
Wiem, że nie jest, i ja nie miałem żadnego z opisywanych problemów, bo odbierałem normalnie elegancko w salonie, bo pierwsza dostawa do PL była na tyle mała, że nie było tej tragedii.
Tłumaczę tylko, że żadne naciski nic nie dadzą dopóki auta płyną statkiem w takich ilościach na koniec kwartału. Nie postawią w PL drugiego salonu, żeby rozłożyć sprzedaż 900 sztuk :p na dwa = nie ma innego rozwiązania niż GigaDE.
a mogliby zrobić drugi salon (na południu lub północy) gdzie tez byłby ten serwis dodatkowy bardziej niż salon/punkt wydań

solik

Pionier e-mobilności
mogli to by ale wyrownac ten uskok ala prog zwalniajacy, jak tam ostatnio bylem to TM3 pieknie zaryl podwoziem a jakos szybko nie jechal :D to samo wyjazd z boku na glowna droge, mozna sobie podwozie cale zjechac

Gandalf

Pionier e-mobilności
To nie jedyne zagrożenie czekające na przyjezdnych z prowincji ;-)
Niestety nie mam nagrania bo wyjeżdżając nie miałem jeszcze ustawionego zapisywania przy trąbieniu.
zabki.jpg

Gwiazdka to miejsce, w którym włączałem się do ruchu, czerwonym zaznaczony tor przejazdu jakiegoś dzbana, który jechał tam gdzie nie mógł (P-17), ale przynajmniej z prędkością autostradową, żeby być tam jak najkrócej.
:rolleyes:

tomwroclaw

Fachowiec
mogli to by ale wyrownac ten uskok ala prog zwalniajacy, jak tam ostatnio bylem to TM3 pieknie zaryl podwoziem a jakos szybko nie jechal :D to samo wyjazd z boku na glowna droge, mozna sobie podwozie cale zjechac
No ten próg tam (nieoznaczony) to jest kosmos. Też pierwszy raz jak byłem to przyrąbałem 😂

Wracając do głównego tematu o EVdlaCiebie który rozpocząłem dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Wniosek prosty:

Masz środki, nie masz czasu, boisz się odbierać, nie zależy aż tak bardzo Ci na radości z odbioru, wolisz kogoś sprawdzonego - SKORZYSTAJ

Nie chcesz wydawać kasy dodatkowo, sam sprawdzisz auto, masz na to czas i sprawia Ci to radochę - NIE KORZYSTAJ

Bronek

Pionier e-mobilności
Można to rozbudować!
O odbiór od Odbiorcy. Podwójna radocha, empatia wręcz zakupowa.
Dajesz radość z zarobku innym, a potem sam to przeżywasz i do tego masz na kogo zwalić brak uwagi itd.. Sam miód

chewbacca

Posiadacz elektryka
Trochę odkopię temat ale sam ostatnio przyryłem w jakiś krawężnik podwoziem i tak się zastanawiam czy w takiej TM3 jest to bardzo niebezpieczne? Szorujemy od razu baterią czy są jakieś progi albo coś twardego, co jest jeszcze pomiędzy baterią a asfaltem?

Michal

Moderator
Z przodu jest niżej położona sekcja pod środkowym plastikiem - ta, w której mam dziurę :p Raczej nie masz się czym przejmować.

danielm

Pionier e-mobilności
Trochę odkopię temat ale sam ostatnio przyryłem w jakiś krawężnik podwoziem i tak się zastanawiam czy w takiej TM3 jest to bardzo niebezpieczne? Szorujemy od razu baterią czy są jakieś progi albo coś twardego, co jest jeszcze pomiędzy baterią a asfaltem?
szkoda że nie zrobiłem zdjęcia na przeglądzie 2 tyg temu bo weszliśmy do kanału z diagnostą obejrzeć jak tesla wygląda pod spodem. przez 3 lata wielokrotnie przytarłem podłoge o jakieś kamloty, krawężniki. sladów brak. tam jest solidny kawał stali by auto miało dodatkową sztywność. auto jest niskie ale zabezpieczone. większy minus to wjazd w niewysoki śnieg, auto szybko na nim grzęźnie

pmlody

Pionier e-mobilności
większy minus to wjazd w niewysoki śnieg, auto szybko na nim grzęźnie
Haha przypomniałeś mi jak kiedyś forkiem zima na ostatnim kółku na torze wjechałem w zaspę. Miałem piękna Alu płytę pod silnikiem. Sunął aż się zatrzymał od tarcia. Kola w powietrzu, godzina wykopywania :D