Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

viallos

Pionier e-mobilności
Zamiast pojechać na 'sobotnią ustawkę', zrobiłem sobie Tour De Warsaw przez Ząbki i porozmawiałem z przemiła Panią w Tesli.
Ci którzy mają faktury na siebie a chcą na leasing - bez lamentu - faktury podobno wystawiły się same i teraz oni mają tylko dodatkową robotę z korektami. Trzeba im przekazać kontakt do leasingu i oni to będą poprawiać. Ale najważniejsze ... nie zrobią nic dopóki My nie podpiszemy leasingu i leasing nie przyśle im zamówienia. To jest podstawa żeby proces rozpocząć oni wtedy zmieniają fakturę i przesyłają do leasingu wystawioną na leasing. Dlatego ci co mają już VINy to podpisywać leasingi albo robić przelewy jeżeli gotówka jak najszybciej.
Podobno część samochodów już jest w Koper (w tym i mój :)) i zjadą do Ząbek np.16 września.
Ważne dla nich są dni od pojawienia się samochodów w Ząbkach, gdyż nie mają gdzie ich przetrzymywać. Zależy im na jak najszybszym rejestrowaniu i pozbywaniu się z placu. Dopiero jak samochody zjadą do PL oni zaczną wysyłać dokumenty do rejestracji i wtedy należy się śpieszyć z rejestracją i odbiorem.
Taka moja dygresja .. skoro będzie zamówienie i faktura na leasing to nie wydaje mi się żeby oni mogli ten samochód przekazać komukolwiek innemu jak nie będziemy się śpieszyć z odbiorem.

pluto

Pionier e-mobilności
Jakie lora miała tablice rejestracyjne - jeśli litewskie, estońskie to jadą z Zeebrugge do tych właśnie krajów.

Proxy84

Fachowiec
To by się zgadzało skoro dokumenty są już wystawione i wysłane do leasingu. Mi Pani powoedziała że będą wydawać auta w połowie miesiąca. Musiał być jakiś statek przed Koprem. Niebieska może moja 😎

Michal

Moderator
Do ostatniego dnia ludzie z gotówką mają szansę na spady z zamówień ;)

Szymek

Fachowiec
Do ostatniego dnia ludzie z gotówką mają szansę na spady z zamówień ;)
Spady jak spady, z tego pewnie wiele aut nie będzie. Ale jeśli płynie jeszcze jakiś statek z którego VINy nie zostały rozdane to jest szansa na uszczęśliwienie sporej grupy ludzi. Podkreślam Jeśli…

kretilla

Fachowiec
Spady jak spady, z tego pewnie wiele aut nie będzie. Ale jeśli płynie jeszcze jakiś statek z którego VINy nie zostały rozdane to jest szansa na uszczęśliwienie sporej grupy ludzi. Podkreślam Jeśli…
W grze pozostają 3 Glovisy Challenge, Sunrise i Sun, które są w drodze do Kanału Sueskiego. Czekamy :)
52B9D986-16DA-44CE-8654-C8D67F0CB9F3.png

Last edited: