Tesla 3 LR 2019 RP do sprzedania na wiosnę 23, wtedy będzie ok 40 tyś km FSD/łącz Premium na amen, full wypas

Bronek

Pionier e-mobilności
Ponieważ jest wpuszczona do amortyzacji firmy to właśnie darujemy ją synowi i za ok 6 mcy będzie do sprzedania za rozsądne pieniądze. Dlatego aby nie karmić tych co nam i tak nam ostatnio wiele zabierają.
Kupiona za gotówkę, prywatnie od Tesli w Niemczech przez pośrednika, bo nie było jeszcze u nas pkt wydawania, a mi się nie chciało papierów samemu załatwiać.
Wpuszczona jako środek trwały aby odliczać amortyzację, ale faktury nie będzie, bo to branża medyczna. Czyli umowa sprzedaży.
Auto jest OK i obecnie ma niecałe 36 000 km ,
Będzie teraz po raz pierwszy ( 2x) ładowane szybko na DC pow 50 kW ( bo to samochód "okolokominowy"i ładowany AC )
1. FSD pełne
2. Nakładki na pedały
3. Boost czyli 3,9 s do 100 km/h,
4. Elektryczny frunk I trunk , ten tylny dodatkowo z kick sensorem!
5. Koła zimowe z felgami
6. Kierownica typu yoke , ale orginalna też jest (30 minut zajmuje zmiana powrotna)
7. Dodatkowy ekran z kamerą w zderzaku automatycznie się uruchamia z sensorami przednimi itp
8. Android Auto lub CarPlay i to bezprzewodowo ,Yanosik. WAZE, PługShare ABRP itd ...Asystent Google uruchamiany głosem
9. Maty /korytka wszędzie frunk i trunk też
10.Super ładowarka indukcyjna chyba lepsza od tych co montuje Tesla
11. Pokrowce białe na siedziska, i biały tuning
12. Ekran jest na relokatorze, ruchomy w dwóch płaszczyznach lewo/prawo góra/dół
13.Pilot bezdotykowy

Zresztą Auto można brać z racji uwarunkowań podatkowych z papierami syna gdzieś od kwietnia 23r. Darowałem mu ale stoi w garażu u mnie
Sam bym od siebie kupił, bo to okazja i warto

Ps jak syn nie weźmie to będzie..
:)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Czekam, aż handlarze na otomoto podchwycą tekst ;-D
Mam praktykę i to faktycznie tak się stało i nie żałuję , Tesla coś popiepszyła z naszym kontem i auto niby w UK i aby to zmienić zostało "przeniesione" czyli jak gdyby sprzedane wg Tesli mojej żonie , przez moją żonę .

Ps To nic . Kumpel pozwał sąsiada ,że mu płot rozebrał w domku nad jeziorem i spalił w zimie , bo węgla nie kupił . A że sąsiad biedny i w sumie "dobry człowiek" i tylko lekko t trącający alkoholem, to go woził na rozprawy sądowe . A zasądzoną grzywnę sam sobie zapłacił.

To też fakt i nie opowiastka w stylu węża z kibla na 8 pietrze

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
Ps To nic . Kumpel pozwał sąsiada ,że mu płot rozebrał w domku nad jeziorem i spalił w zimie , bo węgla nie kupił . A że sąsiad biedny i w sumie "dobry człowiek" i tylko lekko t trącający alkoholem, to go woził na rozprawy sądowe . A zasądzoną grzywnę sam sobie zapłacił.
Piękne :)
I jak widać, można pogodzić chęć zemsty (znaczy, sprawiedliwości) z chęcią pomocy, i to za jednym zamachem.

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Trójkąt dramatyczny ale lekko zmodyfikowany . W orginalnym zacznasz od altruisty , potem gdy dasz bułkę a obdarwany chce kasę i Cie wyzwie od skner , stajesz się ofiarą
Na koniec , tak sie wkur sz ,że jesteś agresorem

T u w tej historii 1.Agresor > altruista> na koniec ofiara

Last edited:

eldawido

Zadomawiam się
Tak z ciekawości - jakie propozycje ubezpieczenie na czas do właściwej umowy kupna/sprzedaży?
Z tego co wiem nie można ubezpieczyć nie swojego auta (prócz leasingu). Tak szkoda by było szkodę zrobić na cudze konto.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak sobie dywagując, to chyba ubezpiecza właściciel. Ale kasę przekazuje temu co puknął itp
A kupujący raczej nie daje całej kasy sprzedającemu. Np 2/3
Jakieś weksle? Umowy?
Problemem jest gdy ten kupujący rozwali auto i powie że go nie chce.

To interes raczej dla ludzi honoru i z kasą, gdy jeden nie musi się pozbywać na siłę i szybko (to ja) a drugi chce mieć szybko i oszczędzić ze stówkę, choć go na jej wydanie stać, tylko umie liczyć a do EV podchodzi np z rezerwą.
I co więcej nawet przyjaciele i rodzina nie zawsze się takimi okazują

Last edited: