Tylne światła

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czy mając tylne lampy z „krótkim kierunkowskazem” to jak zgłoszę zaparowane tylne lampy to wymienią je teraz na te nowe z „długim kierunkowskazem”? Jak będzie z lampami w klapie bo te nowe mają dwa światła cofania.
B77CF77F-C3FE-4DC0-BCDC-29461FEBB836.jpeg

cooler

Pionier e-mobilności
Kurcze, dobre pytanie, sam bym chętnie zamienił. Obawiam się że do dwóch świateł cofania pewnie są inne wiązki, ale mogę się mylić.

Michal

Moderator
Miałem ostatnio wymianę prawego światła w klapie i było bez problemu TM3LR 2021 - światła starego typu.

cooler

Pionier e-mobilności
Miałem ostatnio wymianę prawego światła w klapie i było bez problemu TM3LR 2021 - światła starego typu.
No właśnie, na stare, a ja bym chciał te nowe - ten mały kierunek to jakaś pomyłka... Drugie światło cofania też się przydaje.

Michal

Moderator
No właśnie, na stare, a ja bym chciał te nowe - ten mały kierunek to jakaś pomyłka... Drugie światło cofania też się przydaje.
Mały kierunek jest cudowny - ja go uwielbiam :D Pomyłka to te linijki ledowe z zapaleniem i znikaniem na boki jak w trucicielach z grupy VW...

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Czyli kwestia gustu😂
Mi się wydaje że mają serię starych lamp na wymianę, chyba że wynienią z instalacją bądź mają procedurę przeróbki instalacji.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
I dziwi mnie tak częsta zmiana konfiguracji tych elementów. Producent produkując coś musi zapewnić serwis minimum dwa lata. I tu się pojawia problem gdy powiedzmy co pół roku jest zmiana. Sami sobie robią pod górkę.
Zobaczcie na przykładzie citorena c5. Produkowany ponad 10 lat prawie niezmienny 🙃

Michal

Moderator
To nie do końca prawda, bo jest raczej tak:
lada.jpg