Czyszczenie klimy?

cooler

Pionier e-mobilności
Też parkuję pod drzewami, dlatego założyłem takie szpejko.
Można pewnie zrobić to samemu z jakiejś siatki do rynien przeciw liściom.
Przy każdym uzupełniani płynu do spryskiwaczy odgarniam to co już nie naleci do układu. A zbiera sie tego pod drzewami sporo.

Edit: właśnie Bronek o tym napisał
Niezłe, mam taką drobną siatkę alu, to mógłbym sobie to zrobić. Znalazłem nawet zdjęcia gdzie to się wkłada, dzięki za podpowiedź!

cooler

Pionier e-mobilności
A ja takie właśnie zamówiłem. Jest teraz na promocji - można nabyć drogą zakupu za bynajmniej całe 18,40 + wysyłka 4,46 zł.

Dzięki za link. 2 kliknięcia i też jedzie już do mnie.

marmlo

Zadomawiam się
Wymieniłem te filtry bez większych problemów. Trochę trzeba się powyginać. Odkurzacz nic ze środka nie zassał a przynajmniej nic większego. Dwa zaczepy lekko uszkodziłem przy rozbieraniu ale trzymają. Przydał by się jakiś specjalny hak do podwarzenia tego boczku. Za rok pójdzie szybciej.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ok, był serwis mobilny i mógł wymienić filtry i to tanio (chyba 50 zł za wymianę), ale nie miał możliwości wyczyszczenia klimy, więc sobie darowałem.
Wiem że to już rok temu było ale kojarzysz może czy zgłaszałeś ten fakt wcześniej (przed przyjazdem serwisu mobilnego), że chciałbyś też wymianę filtrów czy może po prostu gość zawsze ma takie filtry przy sobie? 18 lipca mam mieć serwis mobilny i w sumie jakby mi to machnął za 5 dyszek (+ cena filtrów oczywiście) to bardzo chętnie, z tym że nie wiem czy powinienem to zgłaszać w apce bo może wtedy sobie więcej zaśpiewają?:)

Michal

Moderator
Wiem że to już rok temu było ale kojarzysz może czy zgłaszałeś ten fakt wcześniej (przed przyjazdem serwisu mobilnego), że chciałbyś też wymianę filtrów czy może po prostu gość zawsze ma takie filtry przy sobie? 18 lipca mam mieć serwis mobilny i w sumie jakby mi to machnął za 5 dyszek (+ cena filtrów oczywiście) to bardzo chętnie, z tym że nie wiem czy powinienem to zgłaszać w apce bo może wtedy sobie więcej zaśpiewają?:)
Nie pamiętam niestety ale wydaje mi się, że nie miał przy sobie.
Jak zmienić w apce, to mogą zmienić Ci termin i będziesz znów czekał :p