Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

pluto

Pionier e-mobilności
Brak słów - komunikat w aplikacji "Twoja dostawa wstrzymana".

Tak jak pisałem wcześniej w czwartek miałem VIN, miałem termin, dzień później wszystko znikło - podobna sytuacja jak u kol. @Szymek.
Auto będzie dopiero w następnym kwartale - chyba :unsure: (przy zamawianiu miał być na maj, potem na sierpień, teraz znowu przekładają na kolejny kwartał).
Mam ochotę całkowicie zrezygnować z tego auta, bo mam czym jeździć, ale z drugiej strony przechodzi mi myśl że chyba robią to specjalnie z osobami którzy zamówili auta po starych (niższych cenach) i takimi czynnościami próbują spowodować że klient zrezygnuję z zamówienia lub weźmie to co jest dostępne od ręki ale po nowej wyższej cenie tym bardziej że wiele osób dostaję auto dopiero po roku od zamówienia chodź z nowego zamówienia można dostać po 6 miesiącach lub wcześniej.
Ale to moje takie luźne myśli, być może jest całkowicie inaczej i to tylko jest przypadek.

JareG

Pionier e-mobilności
Weź to na luz (czy raczej na przeczekanie), masz czym jeździć. Zanim odbierzesz zamówienie, pewnie cena znowu pójdzie do góry.. nie stracisz.

Pozdrawiam

pluto

Pionier e-mobilności
Wiem, ale mała adrenalinka się wkradła w związku z odbiorem auta ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ogólnie coś się dziwnego dzieje w tesli, to ktoś opisał na FB, i dotyczy DE:

"
T Y LR zamówiona 4 kwietnia miała przyjść w lipcu. W czerwcu w apce info ze wrzesień -listopad …. Robię raban w T bo auto sprzedałem i muszę wypożyczać. Ale Oki ściskam pośladki. jakiś miesiąc temu info ze odbiór 24-40 września. Ooo super. Jadę 2 tyg temu do mojego salonu (w DE regionalizacja) i pytam się czy ten wrzesień to bezpieczny termin? Przemiła Pani odpowiada po konsultacjach ze jak najbardziej i ze ona już „widzi” moją Y. Ok. Kończę wynajem auta.
Dziś rano info ze odbiór styczeń 2023. !!!!
Dzwonię do salonu najpierw grzecznie potem już mniej … baran po drugiej stronie mówi tylko to co już wiem lub widzę w mojej apce.
Nie chce tutaj rzucać mięsem i się pastwić nad tą pożal się Boże firmą.
Odbiór w styczniu oznacza mniej ecobonus oraz dopłata od państwa. Czyli ponad 3000 euro więcej.
Ku przestrodze innym wierzącym w zapewnienia ludzi Elona M."

tomik

Zadomawiam się
Ma ktoś może numer na który da się dodzwonić, dzisiaj siedzę na słuchawce druga godzinę... Mam termin, jest wszystko ustalone jedynie chce dogadać godzinę. ( O ile auto będzie...)

pluto

Pionier e-mobilności
A kto jest opiekunem ?

tomik

Zadomawiam się
W sumie głupio się przyznać ale nie wiem, sam w sumie dzwoniłem i ustalałem z różnymi osobami - jakikolwiek kontakt byłby spoko. Z tego co pamiętam jakaś pani jest moim opiekunem.

pluto

Pionier e-mobilności
Spróbuj na numery: 732 350 522, 732 350 717, 603 470 058, 732 350 769.

pluto

Pionier e-mobilności
Spoko nie pierwsza Tesla odbierana (y) :D