Sprzedam BMW X5 40e PHEV

Robert RM

Zadomawiam się
Właśnie odebrałem moją nową MYLR, więc mój dotychczasowy samochód szuka nowego właściciela.

BMW X5 40e, PHEV
Rok 2017, cena 209 000zł

Samochód kupiony w Salonie BMW Warszawa.
Pierwszy właściciel.
Samochód całkowicie bezwypadkowy.
Serwisowany wyłącznie w ASO.
Pakiet serwisowy do ważny do listopada 2022.
Przebieg 42 550km - do potwierdzenia w ASO.
2 komplety kół: 20" na lato, 19" zima. Oba komplety opon w bardzo dobrym stanie (RUN FLAT).

szczegóły poniżej:

Attachments

• 20220707_112320 — kopia.jpg
    20220707_112320 — kopia.jpg
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 62

Giaur77

Fachowiec
Cześć,

miałem taką samą przesiadkę :).

x5 - fajne auto, ale tutaj chyba zbyt wielu chętnych nie znajdziesz, bo coś tam z elektryka ma, ale... bardzo niewiele.

Ze spalaniem to musiałeś jechać z górki :D. U mnie pomimo ciągłęgo korzystania z silnika elektrycznego było sporo wyższe.

Pozdrawiam,

Robert RM

Zadomawiam się
heh,

dla mnie X5 40e to początek "elektromobilności". Do pracy mam niedaleko + dzieciaki szkoła, przedszkole, więc na co dzień wystarczało baterii na jazdę wokół komina.
A na trasę bak o pojemności 85l ;)

Jeżeli chodzi o spalanie - mam nawet screeny. Nie jeżdżę emerycko, a spalanie wychodzi baaaardzo niskie.. Obecnie średnia z 2,5kkm to 5l/100km.

Jeździłem poprzednio Subaru z H6 to wychodziło 12-14l :)

krzyss

Pionier e-mobilności
heh,

dla mnie X5 40e to początek "elektromobilności". Do pracy mam niedaleko + dzieciaki szkoła, przedszkole, więc na co dzień wystarczało baterii na jazdę wokół komina.
A na trasę bak o pojemności 85l ;)

Jeżeli chodzi o spalanie - mam nawet screeny. Nie jeżdżę emerycko, a spalanie wychodzi baaaardzo niskie.. Obecnie średnia z 2,5kkm to 5l/100km.

Jeździłem poprzednio Subaru z H6 to wychodziło 12-14l :)
A jak TMY po przesiadce z w sumie lepszego jakosciowo BMW ?

Robert RM

Zadomawiam się
Z BMW byłem (i jestem) baaardo zadowolony. Super samochód pod wieloma względami. TMY jeżdżę od kilku dni, więc jeszcze trudno powiedzieć.
Na pewno TMY jest mniejsza, żwawsza, ale jest kilka rzeczy na minus: audio, zawieszenie (w BMW pełne pneumatyczne), kamery (paradoksalnie w BMW są duuużo lepszej jakości + mam 360, więc jest łatwiejsze manewrowanie i parkowanie), jakość wnętrza, fotele (jakość skóry, możliwość dostosowania (23 kierunki), HUD itp.

Prawdę powiedziawszy jako naturalna kontynuacja chciałem kupić nowszą wersję 45e, ale TMY była po prostu duuużo tańsza.

Last edited:

rawier

Posiadacz elektryka
Z BMW byłem (i jestem) baaardo zadowolony. Super samochód pod wieloma względami. TMY jeżdżę od kilku dni, więc jeszcze trudno powiedzieć.
Na pewno TMY jest mniejsza, żwawsza, ale jest kilka rzeczy na minus: audio, zawieszenie (w BMW pełne pneumatyczne), kamery (paradoksalnie w BMW są duuużo lepszej jakości + mam 360, więc jest łatwiejsze manewrowanie i parkowanie), jakość wnętrza, fotele (jakość skóry, możliwość dostosowania (23 kierunki), HUD itp.

Prawdę powiedziawszy jako naturalna kontynuacja chciałem kupić nowszą wersję 45e, ale TMY była po prostu duuużo tańsza.
Co do audio, to kilka podpowiedzi (też przesiadałem się na TM3P z X5 z nagłośnieniem HK) i na początku miałem podobne odczucia, ale... Jeżeli korzystasz z muzy przez BT zawsze kompresja przytnie źródło. Spotify zaczyna grać dopiero po zalogowaniu się kontem płatnym - standardowym kontem gra jak mp3 z końca lat 90. No i pozostaje jeszcze Tidal tutaj można powalczyć jeszcze więcej. I moim zdaniem warto wyłączyć tryb auto w dźwięku przestrzennym, a ustawić na stałe zakres jaki Ci odpowiada.

Robert RM

Zadomawiam się
Co do audio, to kilka podpowiedzi (też przesiadałem się na TM3P z X5 z nagłośnieniem HK) i na początku miałem podobne odczucia, ale... Jeżeli korzystasz z muzy przez BT zawsze kompresja przytnie źródło. Spotify zaczyna grać dopiero po zalogowaniu się kontem płatnym - standardowym kontem gra jak mp3 z końca lat 90. No i pozostaje jeszcze Tidal tutaj można powalczyć jeszcze więcej. I moim zdaniem warto wyłączyć tryb auto w dźwięku przestrzennym, a ustawić na stałe zakres jaki Ci odpowiada.
Mam Spotify Premium i Tidal Master.
Zarówno w domu jak i na telefonie i w samochodzie słucham głównie Tidal ze względu na jakość dźwięku.
W sumie Spotify jest bardziej ekonomiczny ale tidal zdecydowanie wygrywa jakością.

Robert RM

Zadomawiam się
Dzisiaj po paru dniach jeżdżenia TMY przejechałem się BMW.
I o jednym sobie przypomniałem - zawieszenie pneumatyczne w Bmw robi jednak niesamowitą robotę 😁

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzisiaj po paru dniach jeżdżenia TMY przejechałem się BMW.
I o jednym sobie przypomniałem - zawieszenie pneumatyczne w Bmw robi jednak niesamowitą robotę 😁
A roznica w cenie nowego ? :)