Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

cooler

Pionier e-mobilności
Tez właśnie odebrałem 😀 Dopytałem ile mają aut do wydania. 350 😳
To już teraz wiem skąd 2 miesiące czekania na jakąkolwiek naprawę gwarancyjną... Samochodów sprzedaje się coraz więcej, ale w ogóle nie idzie za tym moc przerobowa serwisu. Jak czytam teraz jak wszyscy oczekujący z wypiekami na twarzy przebierają nogami to aż mi ich szkoda... Bo wcześniej czy później trafią z czymś do serwisu i już nie będzie tak radośnie :(
Kurcze, z byle pierdołą np zmiana oleju czy przegląd przedwakacyjny w ASO Toyota często udawało mi się załapać na ten sam dzień lub następny, tak z ulicy, choć auto nietypowe bo Ameryka. Panowie i Panie przyszli lub świeży kierowcy Tesli - ustawcie sobie jakąś wizytę w serwisie (np hałasowanie czegoś) i zobaczcie jakie będziecie mieli terminy.
Już? ....
Ha, ha ha!!!

PiotrS

Posiadacz elektryka
Muszą to zmienić.

Produkcja nabiera tempa. Liczba osób chcących zapłacić 250 000 zł i więcej jest ograniczona, więc muszą poprawić jakość obsługi.
Inaczej za rok, dwa nie będą mogli upchnąć produkcji.

Trzeba też wziąć pod uwagę, że pojawiają się auta innych marek, które obecnie mają problemy z rozruchem i dostępem do ogniw, ale to się zmieni.
Te auta są coraz częściej atrakcyjniejsze niż Tesla.

Więc, tak. Tesla będzie zmuszona do poprawy obsługi.

Michal

Moderator
Ktoś powyżej pisał, że Tesla sprzedaje w tym kwartale 350 aut w PL :p dużo to nie zmieni w terminach wizyt. Więcej zmienia chyba to, że u nas są serwisowane w zasadzie wszystkie auta ze wschodu.

Michal

Moderator
To jeszcze dodam, że właśnie umawiałem serwis i są terminy na 3 października (za 3 dni robocze), więc bez tragedii ;)

PioWi

Zadomawiam się
Witam

Mam pytanie odnośnie sprawdzania statusu dostawy, skąd wy to wiecie, mam zamówioną w czerwcu SR przez Arval ale termin juz przesuniętto mi na listopad/grudzień, nie mam jeszcze VIN ale potwierdzenie o przyznanej dotacji

Michal

Moderator
Witam

Mam pytanie odnośnie sprawdzania statusu dostawy, skąd wy to wiecie, mam zamówioną w czerwcu SR przez Arval ale termin juz przesuniętto mi na listopad/grudzień, nie mam jeszcze VIN ale potwierdzenie o przyznanej dotacji
Inni zamawiali auto w Tesli, więc po zalogowaniu mają dostępne informacje o swoim zamówieniu.

cooler

Pionier e-mobilności
To jeszcze dodam, że właśnie umawiałem serwis i są terminy na 3 października (za 3 dni robocze), więc bez tragedii ;)
Serwis mobilny czy stacjonarny? Bo jest różnica.