Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Agacia76

Posiadacz elektryka
To już teraz wiem skąd 2 miesiące czekania na jakąkolwiek naprawę gwarancyjną... Samochodów sprzedaje się coraz więcej, ale w ogóle nie idzie za tym moc przerobowa serwisu. Jak czytam teraz jak wszyscy oczekujący z wypiekami na twarzy przebierają nogami to aż mi ich szkoda... Bo wcześniej czy później trafią z czymś do serwisu i już nie będzie tak radośnie :(
Kurcze, z byle pierdołą np zmiana oleju czy przegląd przedwakacyjny w ASO Toyota często udawało mi się załapać na ten sam dzień lub następny, tak z ulicy, choć auto nietypowe bo Ameryka. Panowie i Panie przyszli lub świeży kierowcy Tesli - ustawcie sobie jakąś wizytę w serwisie (np hałasowanie czegoś) i zobaczcie jakie będziecie mieli terminy.
Już? ....
Ha, ha ha!!!
Ja tam nie narzekam na serwis w Norwegii. Ostatnio dostalam sms , ze samochod gotowy do odbioru a tymczasem moje szczescie stalo pod domem.To sie nazywa serwis😀

chlebu

Nowy na Forum
Witam

Mam pytanie odnośnie sprawdzania statusu dostawy, skąd wy to wiecie, mam zamówioną w czerwcu SR przez Arval ale termin juz przesuniętto mi na listopad/grudzień, nie mam jeszcze VIN ale potwierdzenie o przyznanej dotacji
Ja mam zamówioną przez Arval w lutym i nie mam samochodu choć miał być w czerwcu 😒

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
A ja dzisiaj byłem w Berlinie (Reinickendorf) wymienić trzeszczące wahacze. Zdania co do obiektu nie mam, wizyta bezkontaktowa, zostawiłem i odebrałem samochód z parkingu pod obiektem. Obok odbierali Y jacyś Niemcy, na dworze :) Tłumów pod salonem nie było, jakieś kilka nowych sztuk dookoła i jedna w salonie :) W porównaniu do Ząbek to nic się tam nie dzieje :)

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja dzisiaj byłem w Berlinie (Reinickendorf) wymienić trzeszczące wahacze. Zdania co do obiektu nie mam, wizyta bezkontaktowa, zostawiłem i odebrałem samochód z parkingu pod obiektem. Obok odbierali Y jacyś Niemcy, na dworze :) Tłumów pod salonem nie było, jakieś kilka nowych sztuk dookoła i jedna w salonie :) W porównaniu do Ząbek to nic się tam nie dzieje :)
dokrecili ? :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Hehe nie sprawdzałem jeszcze ale myślę że w CRM mają czerwony alert ustawiony i sprawdzają podwójnie :)
Ciekawe… myslisz ze maja przy autach odpowiednie adnotacje ?

6a8

Posiadacz elektryka
No to w końcu udało się, i dołączyłem do grona szczęśliwych. Jakby ktoś się wybierał z własną gaśnicą, to ten kwartał już ma na wyposażeniu.
Miałem zastrzeżenia co do szczeliny między przednią klapą bagażnika i błotnikiem - ale wszystkie tam mają ( to podobno standard ), i szczeliny między błotnikiem a początkiem nadkola ( trochę za blisko ) , ale podobnie - wszystkie tak mają ( no, przynajmniej te które obejrzałem ). Samochód był naładowany do 60%, trochę się na miejscu udało podładować. Musiałem wyjąć i włożyć pena aby rejestrator dał się włączyć. I w drogę, popędziłem elektrony do roboty. Bałem się trochę automatyki wycieraczek, bo zaczęło padać po drodze, ale jestem mile zaskoczony - działały jak powinny. Jak na razie uśmiech na twarzy. I oby nie miał powodów do zmiany miejsca :giggle:

adamk

Nowy na Forum
No to w końcu udało się, i dołączyłem do grona szczęśliwych. Jakby ktoś się wybierał z własną gaśnicą, to ten kwartał już ma na wyposażeniu.
Miałem zastrzeżenia co do szczeliny między przednią klapą bagażnika i błotnikiem - ale wszystkie tam mają ( to podobno standard ), i szczeliny między błotnikiem a początkiem nadkola ( trochę za blisko ) , ale podobnie - wszystkie tak mają ( no, przynajmniej te które obejrzałem ). Samochód był naładowany do 60%, trochę się na miejscu udało podładować. Musiałem wyjąć i włożyć pena aby rejestrator dał się włączyć. I w drogę, popędziłem elektrony do roboty. Bałem się trochę automatyki wycieraczek, bo zaczęło padać po drodze, ale jestem mile zaskoczony - działały jak powinny. Jak na razie uśmiech na twarzy. I oby nie miał powodów do zmiany miejsca :giggle:
A czy mobile connectorów już nie dają na wyposażeniu?

6a8

Posiadacz elektryka