KIA EV6 zwyciezyla w tescie dziennikarzy NEMPA na najlepszy samochod zimowy

Michal

Moderator
@p0li, śmieszy mnie dość mocno, że celowo piszesz "muska" i "elona" z małej litery, żeby go poniżać, tak jakby on się miał tym przejąć, że Ty go nie szanujesz :p
Gość stworzył albo chociaż rozkręcił najważniejszą firmę w historii motoryzacji od 100 lat, lata w kosmos i wraca na ziemię rakietami, ale jakiś typek na forum go ubodzie pisząc o nim z małej litery :p to jest takie polaczkowe zachowanie :D
Chociaż przepraszam - z tego co widzę (sprawdziłem kilka ostatnich wpisów), Ty chyba po prostu nie używasz shifta przy pisaniu. Cofam nabijanie się, choć mnie to rozbawiło.

Michal

Moderator
Chociaż przepraszam - z tego co widzę (sprawdziłem kilka ostatnich wpisów), Ty chyba po prostu nie używasz shifta przy pisaniu. Cofam nabijanie się, choć mnie to rozbawiło.
Chociaż w sumie nie do końca, bo jakoś jak piszesz Munro, albo eC-4, to ten shift jednak jakoś znajdujesz, ale niech już zostanie jak jest :p

rawier

Posiadacz elektryka
Swoją drogą to ciekawe jest stwierdzenie "zimowy" 😀 tak z ciekawości (podczas nudnego webinar'a, który oglądałem w międzyczasie) znalazłem coś takiego: "...The 2022 Kia EV6 release date for the United States is early 2022..." na stronie amerykańskiego dealer'a (https://www.jimelliskiaofkennesaw.com/kia-ev6-release-date.htm). no to ja się zapytam - jak byli w stanie przeprowadzić ten test w warunkach zimowych, skoro oficjalne wprowadzenie samochodu na rynek amerykański to q1 2022? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Nawet jak pierwsze egzemplarze dotarły na koniec stycznia, to chyba nie za wielu dziennikarzy zdołało pojeździć w warunkach zimowych... No chyba, że na Alasce;)

Michal

Moderator
No bo to jest nagroda za opinię dziennikarzy, a nie test :p Opinię można mieć dowolną na każdy temat i nie trzeba nawet tego testować. Ja mam taką opinię, że ta nagroda jest warta tyle, co dziś sałatka jarzynowa, którą zjadłem na święta w zeszłym roku :p

rawier

Posiadacz elektryka
No bo to jest nagroda za opinię dziennikarzy, a nie test :p Opinię można mieć dowolną na każdy temat i nie trzeba nawet tego testować. Ja mam taką opinię, że ta nagroda jest warta tyle, co dziś sałatka jarzynowa, którą zjadłem na święta w zeszłym roku :p
@Michal - jeśli dobrze zrozumiałem ten fragment: "To earn the “2022 Winter Vehicle Award for Best Electric Vehicle,” the NEMPA put the EV6 through its paces. This included extensive, year-round product testing in Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, and Vermont. NEMPA’s testing also included a multi-vehicle test." z tego artykułu: https://www.motorbiscuit.com/kia-ev6-scored-the-2022-winter-vehicle-award-for-best-electric-vehicle/ to chyba jest test, a nie opinia 😂😂😂 Ciekawi mnie to, jak dostali EV6 na rok przed premierą w USA... To musi być bardzo opiniotwórcze i ważne stowarzyszenie :eek: skupiające najpoważniejszych 50 dziennikarzy...

Michal

Moderator
W oryginalnym materiale prasowym Kia America (podkreślam, że jest to materiał promocyjny firmy, która "wygrała") [klik] jest taki fragment:
"The EV6 earned the award following extensive, year-round product testing by seasoned NEMPA members in Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, and Vermont. Following days of testing in October and February, including a multi-vehicle test, NEMPA members vote to determine the winners in each category."
Wychodzi więc na to, że pojeździli w lutym i teraz w październiku, który się jeszcze nie rozpoczął :ROFLMAO:?? Albo może w zeszłym roku, jak tego auta nie było nawet jeszcze tam na drogach :p
Ale na pewno nie wiadomo jakimi autami, nie wiadomo w jakich warunkach i jakie testy prowadząc.
Ogólnie nie wiadomo właśnie i o to mi chodzi, że nic nie wiadomo o tej nagrodzie :ROFLMAO: A jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi :p

Chyba wiem o co chodziło. Kia EV6 ma V2L, więc może dało się podłączyć jakąś farelkę i ogrzać namiot, a to było kryterium wygranej zupełnie przypadkowo ustalające zwycięzcę, już przy tworzeniu kryteriów :D

Last edited:

Michal

Moderator
Zapytałem NEMPA na FB o to jakie mają finansowanie i kto był ich głównym sponsorem w 2022 roku :ROFLMAO: Ciekawe czy i co odpowiedzą :D

JareG

Pionier e-mobilności
Zapytałem NEMPA na FB o to jakie mają finansowanie i kto był ich głównym sponsorem w 2022 roku :ROFLMAO: Ciekawe czy i co odpowiedzą :D
Krzyss miał rację, dziś zdecydowanie dajesz radę 🤣

Pozdrawiam

Michal

Moderator
To chyba jest taka nagroda w stylu JD Power "Initial Quality Award":

Last edited: