Zgubione obie karty

Doktor

Posiadacz elektryka
Cześć!
Zgubiłem obie karty. Zmieniłem telefon i obecnie mogę sterować poprzez nowy telefon samochodem z aplikacji, ale telefon nie działa jako kluczyk - musiałbym dodać telefon posiadając tradycyjną kartę.
Czy ktoś w okolicy Trójmiasta może mi dodać nową kartę, czy pozostaje tylko serwis w Warszawie, ewentualnie mobilny?

Michal

Moderator
Brzmi jakbyś ukradł auto :p

marmlo

Zadomawiam się
Wiem jaki to stres zgubić jedna kartę bo miałem taką sytuację. Po 4 dnach udało mi się ją odszukać na drodze gdzie czasami stoi auto zmieszana z błotem ale dwie to już koszmar.

kARPIU

Fachowiec
Cześć!
Zgubiłem obie karty. Zmieniłem telefon i obecnie mogę sterować poprzez nowy telefon samochodem z aplikacji, ale telefon nie działa jako kluczyk - musiałbym dodać telefon posiadając tradycyjną kartę.
Czy ktoś w okolicy Trójmiasta może mi dodać nową kartę, czy pozostaje tylko serwis w Warszawie, ewentualnie mobilny?
Aby dodać kartę musisz nową autoryzować starą kartą. Prawdopodobnie pozostaje serwis bo telefonem nie potwierdzisz...chyba ze...nfc🤔

Doktor

Posiadacz elektryka
B10A8897-AB8B-44B2-A0EA-59E3E0E606BF.jpeg

Informacja dla potomnych. Jak widać na zdjęciu, zrobienie dwóch nowych kart to koszt 150zł brutto. Przyzwoicie.
Dodali mi jakieś akcje serwisowe. Ktoś wie, co to? Na nic nie narzekałem, mam nadzieję, że nic nie zepsują. Narzekałem tylko na lewe lusterko, ale olałem sprawę. Nie chciało się podnosić po automatycznym opuszczaniu na wstecznym, ale podobno sytuacja sama powraca po naprawach, więc poddałem się i wyłączyłem automatyczne opuszczanie. Dół podczas cofania widać w kamerach, także nie narzekam.

ciastek

Pionier e-mobilności
Dodali mi jakieś akcje serwisowe. Ktoś wie, co to?
Zobacz załączone pliki.
Narzekałem tylko na lewe lusterko, ale olałem sprawę. Nie chciało się podnosić po automatycznym opuszczaniu na wstecznym, (…)
Miałem tak raz po myjni. Samo się naprawiło i nie wróciło. Jak masz tak stałe, to bym robił.

Attachments

• SB-22-11-001_Install_O-ring_On_Trunk_Power_Strut.pdf
    293,6 KB · Liczba wyświetleń: 430
  • SB-21-18-007_Insulate_AC_Low_Pressure_Pipe_and_Install_Harness_Connector_Cover_R3.pdf
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 632

tokwi

Pionier e-mobilności
View attachment 7195
Informacja dla potomnych. Jak widać na zdjęciu, zrobienie dwóch nowych kart to koszt 150zł brutto. Przyzwoicie.
Dodali mi jakieś akcje serwisowe. Ktoś wie, co to? Na nic nie narzekałem, mam nadzieję, że nic nie zepsują. Narzekałem tylko na lewe lusterko, ale olałem sprawę. Nie chciało się podnosić po automatycznym opuszczaniu na wstecznym, ale podobno sytuacja sama powraca po naprawach, więc poddałem się i wyłączyłem automatyczne opuszczanie. Dół podczas cofania widać w kamerach, także nie narzekam.
Tradycyjna motoryzacja skroiłaby na grubą kasę: wymiana kluczyków i kompletu zamków, a tu czarno na białym 150 zyla.

pkt.2 i 3 to chyba ta sama akcja przywoławcza która wisi też na moim, Oring na siłowniku tylnej klapy i jakiś czujnik w pompie ciepła

Ile trwał serwis brutto (bo netto z faktury to mniej niż 30 min) ?
Czy jak przyjechałeś umówiony na konkretną godzinę, to zrobili od razu czy kolejkowało się dłużej?

Może się też wybiorę - z ciekawości, żeby zobaczyć tą panią z paznokciami.

Michal

Moderator
Tradycyjna motoryzacja skroiłaby na grubą kasę: wymiana kluczyków i kompletu zamków, a tu czarno na białym 150 zyla.

pkt.2 i 3 to chyba ta sama akcja przywoławcza która wisi też na moim, Oring na siłowniku tylnej klapy i jakiś czujnik w pompie ciepła

Ile trwał serwis brutto (bo netto z faktury to mniej niż 30 min) ?
Czy jak przyjechałeś umówiony na konkretną godzinę, to zrobili od razu czy kolejkowało się dłużej?

Może się też wybiorę - z ciekawości, żeby zobaczyć tą panią z paznokciami.
U mnie też robili oring (5 minut mobilnego technika) i jakiś czujnik w układzie klimatyzacji w serwisie (2-3 godziny, bo trzeba spuścić gaz i napełnić od nowa).

Last edited: