Elon i jego kamery…

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale czujnik powinien byc w lusterku wstecznym, to jest czujnik swiatla, jak sie robi ciemno to przyciemnia lusterka o nie wiem 40% i tak zostaje

Michal

Moderator
Może i racja, bo światłą często już świecą, a lusterka nadal są normalne.
Nie wiem, bo nie używam lusterek od ponad roku przy manewrowaniu w ciemnych miejscach :D
Ważne, że odcinają jasne światła aut z tyłu nocą - ja chyba nic więcej nie potrzebuję.

viallos

Pionier e-mobilności
@Zarek1988 dzięki. Na taką odpowiedź liczyłem. Widzę że mamy takie samo zdanie na temat tych wspaniałych aktualizacji!

Idą święta..zrobią teraz upgrade trybu świątecznego i niektórzy posikają się ze szczęścia.

krzyss

Pionier e-mobilności
@Zarek1988 dzięki. Na taką odpowiedź liczyłem. Widzę że mamy takie samo zdanie na temat tych wspaniałych aktualizacji!

Idą święta..zrobią teraz upgrade trybu świątecznego i niektórzy posikają się ze szczęścia.
Wow ! bedzie nowe szoł ? :D

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tesla Vision jest do d....
3 miesiące temu padła mi kamera w prawym błotniku. Niestety z powodów zawodowych nie mogłem zgłosić się do serwisu w celu jej wymiany. Do software 2022.20.X wszystko działało oprócz widoku z tejże kamery. Po kolejnej aktualizacji 2022.28.X (czyli przejściu na Tesla vision) przestał działać autopilot co wydaje się normalne. Niestety oprócz autopilota nie działały żadne systemy wspomagające kierowcę. Tempomat, front assist, system wykrywania martwego pola itd. Na ekranie nie występowała w ogóle wizualizacja, nie było widać sygnalizacji świetlnej czy innych samochodów lub pieszych.
Reasumując, gdy padnie chociaż jedna kamera nie mamy w ogóle systemów. Nie jesteśmy nawet o tym informowania. Jedynie informacja o nie działającym tempomacie.

ELuk

Pionier e-mobilności
Elon - Bóg - ma władzę absolutną…
Jakieś pytania?
Ja w moim MBdieslu kolejny raz nam problem z adblue i cóż… 10kpln wymiana modułu albo …, ?
Nie ma alternatywy 🤔😱😜🤣
…, Panie premierze jak żyć?