Ja pier....

skyactivwalker

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności
W NO takich problemów raczej nie ma. Ja nigdy nie miałem żadnych problemów z GreenWay. Tesla takich problemów nie ma z SuC. To chyba kwestia konkurencji i firmy.
Akurat Ionity, to największy badziew wszędzie, nie tylko w PL, tak jak Electrify America w USA (przypadek, że obie stawiane przez VW?) - widziałem/czytałem wiele przykładów problemów z tymi operatorami. Jak ktoś ma cel zniechęcić ludzi do EV, to najlepiej to może zrobić ładowarkami, a EU jeszcze za te ładowarki płaci :/
Przy czym nie wiem, bo nigdy tam nie ładowałem i nie zamierzam, bo nie będę wspierał trucicieli z grupy VW :p
Jak nie ma jak Bjorn pokazywal problemy z ionity.
Z GW… w sumie tylko chyba raz mi nie startowalo apka ale poszlo karta, choc roznie z szybkosciami.
SuC … tez mialem ze jeden slupek nie zadzialal, i raz w Ciechocinku rozpoczynal i po doslownie 10sekundach wywalal.

Michal

Moderator
Jak nie ma jak Bjorn pokazywal problemy z ionity.
Dlatego napisałem, że "Akurat Ionity, to największy badziew wszędzie, nie tylko w PL, tak jak Electrify America w USA"

Z GW… w sumie tylko chyba raz mi nie startowalo apka ale poszlo karta, choc roznie z szybkosciami.
Też raz czy dwa mi nie wystartowało z apki.

SuC … tez mialem ze jeden slupek nie zadzialal, i raz w Ciechocinku rozpoczynal i po doslownie 10sekundach wywalal.
A nie przepraszam, miałem ostatnio "problem" - w poznaniu podłączyłem auto, ładowanie wystartowało i zatrzymało się po chyba 30 s. Patrzyłem akurat na telefon, dostałem powiadomienie, wróciłem do auta odpiąłem i podpiąłem ponownie. Ot cały problem.

JareG

Pionier e-mobilności
Muszę Ci powiedzieć @Michal że w Polsce to już i tak mamy Amerykę. Jeżdżę często do Niemiec, i tam kible przy autostradzie to masakra. Płatne są jeszcze OK ale te na MOPach to rzeźnia. Cała operacja na jednym wdechu...
Ja największy syf to napotkałem na stacji (nie MOPie) we Francji. Nie działały kible dla panów, i dla inwalidów (zatkane, i wybijały). A w damskiej SYF - wiem, bo postawiłem moją lepszą połowę na warcie i wlazłem.. obsługa miała w dupie cały problem, zgłosili go i tyle ich interesowało.
Do tego całkiem spory syf rankiem w Paryżu, w centrum..

Pozdrawiam

Michal

Moderator
No Paryż i metro to chyba jakaś legenda z petami wszędzie jak jeszcze można było palić i klejącą się podłogą od chyba rzygów po tym ich foie gras - mnie na samą myśl zbiera na wymioty 🤮

Cav

Pionier e-mobilności
To co zrobic zeby rozwiazac problem ze stacjami ladowania ?
No problemy sa caly czas raczej… dopiero co tydzien nie dzialala stacja Ionity pod Poznaniem…
A gdzie jest stacja Ionity pod Poznaniem?
Coś mnie ominęło?

Cav

Pionier e-mobilności
W NO takich problemów raczej nie ma. Ja nigdy nie miałem żadnych problemów z GreenWay.
Zależy gdzie się ładuje.
Ja mam taką jedną ładowarkę, akurat idealnie położoną bo w połowie drogi ode mnie nad morze i z brakiem jakiejjkolwiek alternatywy, że miejscówka marzenie.
Ale stacja rzadziej działa niż nie działa (przynajmniej jedno złącze zazwyczaj ma awarię), a często nie działa nic.
Człuchów.