warsztat który może naprawić tesla w Krakowie?

Dmitry

Zadomawiam się
Dzień dobry,
Chciałby dla spokoju wiedzieć już teraz gdzie można zadzwonić w razie wypadku żeby naprawili samochód.
Pomyślałem sobie - jak co się stanie - nawet nie wiem dokąd holować.
Krakow, i okolice do sамych gór. Może ktoś ma doświadczenie napraw powypadkowych i nie tylko.
Dziekuje za info!

Dmitry

Zadomawiam się
jesli Tesla na gwarancji to ,najbliższy bodyshop to Warszawa lub Wrocław
została mi tylko ta druga - 8y/160k gwarancja na baterie.
I teraz pytanie - czy to też znaczy że naprawy tylko w ASO? bo jak nie to może stracę gwarancję na baterie? ( @danielm ?)
mam nadzieję znaleźć coś lokalnie, nie wyobrażam sobie holować auto do warszawy kiedy trzeba będzie coś naprawić.

danielm

Pionier e-mobilności
została mi tylko ta druga - 8y/160k gwarancja na baterie.
I teraz pytanie - czy to też znaczy że naprawy tylko w ASO? bo jak nie to może stracę gwarancję na baterie? ( @danielm ?)
mam nadzieję znaleźć coś lokalnie, nie wyobrażam sobie holować auto do warszawy kiedy trzeba będzie coś naprawić.
jak jesteś po gwarancji to naprawiasz gdzie masz ochote, tylko nie tykaj baterii i silników bo na to masz gwarancje. tesla sensownie podchodzi do gwarancji, jak modyfikujesz jakąś część to tracisz gwarancje tylko na tę część chyba że Ci udowodnią że ta część zepsuła coś innego tylko że:
- autoryzowane bodyshopy naprawiają wszystko oprócz gwarancji więc spokojnie możesz jechać prywatnie do bodyshopu
- jeśli chcesz originalne części to tylko bodyshop bo tesla ma taką politykę że najpierw zgłaszasz szkode a potem zamawiane są części przypisane do Twojego winu więc jeśli nieautoryzowany warsztat ma części do tesli to albo od dawców albo od... dziwnych źródeł