Hej właściciele ZOE!

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Otwieram wątek w którym każdy będzie mógł się pochwalić swoim ZOE, dzięki czemu poznamy się wszyscy i łatwiej będzie się nam wymieniać spostrzeżeniami.
Moje ZOE to:
  • ZOSIA
  • ZE50
  • MY20 Foudre Bleu
  • R135 Intense z CCS, pakietem zimowym i Park Assist
Mamy na liczniku ponad 16.000km i kilka wizyt serwisowych:
  • wymiana komputera EVC skutkująca dostępem do ekranu statystyk i podobno (nie mialem okazji sprawdzić) lepszą kompatybilnością CCS
  • naprawa blacharska stuków tylnej klapy (koniec strzałów z plastiku na nierównościach)
ZOSIA była też bohaterką kilku artykułów na Elektrowozie :)

emartinelli

Nowy na Forum
Ja mam ZE50 R135 kupiony w sierpniu 2020, wersja Intense w kolorze szary titanium, przebieg prawie identyczny czyli prawie 16tys km. Wychodzi mi, że rocznie powinienem robić ok 20tys.
U mnie raz wymieniali jakiś przewód chłodzenia, ale o mozliwości wymiany kompa EVC nikt się nawet nie zająknął i statystyk nie mam :( Musze podpytać o to na przeglądzie rocznym. Ale przynajmniej na CCS nie narzekam :)

Attachments

• 20200927_121141.jpg
    20200927_121141.jpg
    2,2 MB · Liczba wyświetleń: 19

pluto

Pionier e-mobilności
Renault ZOE II INTENSE R135 52kWh 2021r. + dodatkowo
- układ szybkiego ładowania prądem stałym CCS
- przewód do ładowania 230V 16A 3,8 kW GRATIS
- dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe GRATIS

Jak na razie po 5 miesiącach przejechałem 10 tys. km bez najmniejszych problemów.
To naprawdę dzielny maluch.
Francuzi zrobili kawał dobrego samochodu (y)

267c779e4d3bf356.jpg

pluto

Pionier e-mobilności
Renault ZOE II kontra Hyundai KONA

7ecff41870ceadc4.jpg

pluto

Pionier e-mobilności
Pierwsze płatne ładowanie na ładowarce greenway w Poznaniu z prędkością 22,5 kW AC (y)
Bardziej z ciekawości niż z przymusu bo spokojnie trasa Zielona Góra - Poznań - Zielona Góra jest robiona na jednym ładowaniu.

87b6f6189e58ecdd.jpg

c13f29fb630facb9.jpg

Last edited:

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Pierwsze płatne ładowanie na ładowarce greeway w Poznaniu z prędkością 22,5 kW AC (y)
Bardziej z ciekawości niż z przymusu bo spokojnie trasa Zielona Góra - Poznań - Zielona Góra jest robiona na jednym ładowaniu
Gratki, nie było testów DC? Greenway to spoko opcja na bezpieczne ładowanie DC :)

Andru

Nowy na Forum
Zosia 2020 ZE50 135KM
jak narazie 12tyś i walka z nowymi mapami bo w kompie w ciąż siedzi mapa 2019 :))
Żeczywiście klapa z tylu trzeszczy na nierównościach .

solik

Pionier e-mobilności
Wymieniam flote spalinowa na EV i jako drugie jest wiele typow.. dostalem oferte 115 tys brutto (bez dotacji) na Zoe Intens R135 z tego rocznika z 0 przebiegiem i sie tak zastanawiam - niby segment B ale zasieg ma super i pokladowa ladowarka 22kw robi robote..

Ile realnie przejezdzacie w cyklu duze miasto i/lub dojazd spod miasta? Moze byc mix ekspresowek chociaz elektrykiem unikam jak ognia autostrad i ekspresowek

jak z wyciszeniem na fabrycznych 16" michelin primacy? na 17" wydaje mi sie troche juz za twarde jak na gabaryty auta

jak wyglada predkosc DC w autach gdzie sa zaaplikowane wszystkie update?

Kuba K.

Posiadacz elektryka
na czym to polegalo? zauwazylem w egzemplarzach na carsharingu ze tam ciagle jakies odglosy sie wydobywaja
Spawy na tylnej klapie haczą o plastiki, naprężają je i co jakiś czas slychać taki strzał. Naprawa to szlifowanie spawów. Od tego czasu tylna klapa milczy.