ja mam nadzieje że mapy są związane z aktualizacją softu której jeszcze nie dostałem ale też czekam jak na zbawienie zwłaszcza że okolice Świecie - Bydgoszcz - Inowrocław - Poznań są od 2 lat nieaktualne i używam google mapsa w telefonieNo to wjeżdża 2021.4.17 nadal brak nowości ;-(. Jak z tymi mapami tylko Bronek dostał czy ktoś jeszcze?
tak było w zeszlym roku i tak mogłoby być i w tym ale same mapy mogą wymagać konkretnej wersji softu najpierw której jeszcze nie mamy więc najpierw soft potem mapy. ale to tylko gdybanie czemu jeszcze nie mamDaniel ale mapy przynajmniej te z 2020 wjeżdżały niezależnie od aktualizacji samego soft'u. Sądzę że z tymi 2021 jest podobnie.
ja to powiązałem z 2021.4.15.6 które poszło w masową dystrybucje która po 2 dniach została wstrzymana. wydaje mi się że akurat się wstrzeliłeś. czekamy na 2021.4.17 w takim razie i zobaczymy a ja się powoli zbieram na 1,5h z ID.4Tak było u mnie.. ale czy to warunek. Wiem, że przed aktualizacją 21... coś się tez działo podprogowo, bo pojawialy się sukcesywnie ograniczenia aktualne. Ale bez ładu bez skladu.
Czy teraz jest idealnie?? Kazdy musi to u siebie sprawdzić, bo co Kraj to obyczaj
wychodzi na to że olewa światła całkowicie? sprawdź czy masz włączoną tę opcję, może aktualizacja ci ją wyłączyłaPrzy dzisiejszej wycieczce zauważyłem kilka zmian:
- przy podjeżdżaniu do skrzyżowania z zielonym światłem nie musiałem potwierdzać, że chcę dalej jechać
- rzadziej musiałem szarpać kierownicę
- przy podjeżdżaniu do skrzyżowania z czerwonym światłem tesla spowolniła, ale chyba chciała przejechać (??) - hamowałem
- pojawiła się ogromna aktualizacja map - EU-2021.8-12... - około godziny sciągania @>3MB/s
Wcześniej na wszystkich skrzyżowaniach ze światłami musiałem potwierdzać kontynuowanie jazdy
jestem na 2021.4.15.6
Tak! Miałem wyłączone NoA, wykrywanie świateł i inne drobniejsze opcjewychodzi na to że olewa światła całkowicie? sprawdź czy masz włączoną tę opcję, może aktualizacja ci ją wyłączyła
ehhh i pomyśleć że ja nawet nie mam tych opcji w aucieTak! Miałem wyłączone NoA, wykrywanie świateł i inne drobniejsze opcje
Nie sądziłem, że muszę sprawdzać raz ustawione opcje - dzięki!