Piski klima / pompa

twkrk

Nowy na Forum
Mój egzemplarz TMYP z września_22 też dopadła ta usterka - brak mi słów, zwłaszcza że akurat temperatury spadły poniżej zera. Na naprawę muszę czekać ponad 4 tygodnie - bo ponoć duża ilość osób ma z tym problem w ostatnim czasie.
Generalnie w przeciągu 2 miesięcy zgłosiłem parujące tylne lampy (nie wymienione bo technik na mobilnym serwisie stwierdził że za małe krople są w środku) oraz wymianę bocznych kamer w słupkach ( jedna wymieniona bo była jakaś rysa na szkle)....ciekawe co będzie następne...

Macie doświadczenie z naprawą usterek np w Czechach lub Berlinie ?- tam terminy są praktycznie z dnia na dzień na wymianę tych wadliwych elementów dot. ogrzewania....
U mnie to samo, TMYP wrzesień 2022r, mam serwis na 14 grudnia bo nie ma części. Zgłosiłem też, spasowanie tylnych drzwi i "cięższe" kierowanie kierownicą przy niższej temperaturze i niskiej prędkości (mają zdiagnozować).

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie to samo, TMYP wrzesień 2022r, mam serwis na 14 grudnia bo nie ma części. Zgłosiłem też, spasowanie tylnych drzwi i "cięższe" kierowanie kierownicą przy niższej temperaturze i niskiej prędkości (mają zdiagnozować).
Kurde, aż się boję czy ta świeżo wymieniona sprężarka wytrzyma do końca zimy... Kiedyś to były sprężarki ( u @Bronek działa jak nowa) a teraz to nie ma sprężarek :eek:

Mati87

Nowy na Forum
Kiedy zgłaszałeś usterkę z ogrzewaniem ? oraz diagnoza zdalna czy fizycznie w Wawie? Siadł tylko kompresor czy coś więcej?

Chce wiedzieć jaki mają rozrzut terminów...

Jusand

Posiadacz elektryka
Czy Tesla ma zamiar otworzyć nowy serwis w kraju?
Według Pana z serwisu w pierwszej kolejności będzie w Katowicach a 2023 w Gdańsku.

Jusand

Posiadacz elektryka
Czyli jeszcze w tym roku Katowice??!!
Tego nie powiedział, że w tym roku. Tylko, że Katowice mają być pierwsze a Gdańsk nie wiadomo który kwartał 2023.

jasq

Nowy na Forum
Cześć!
U mnie odkąd pojawiły się temperatury bliskie 0°C słychać czasem głośne wycie i wibracje, szczególnie na postoju. Dodatkowo temperatura zewnętrzna na ekranie zaczyna szybko spadać i różnic się od rzeczywistej nawet o 10 stopni. Inne objawy to lecące gorące powietrze do pasażerów z tyłu, fotel kierowcy robi się wyczuwalnie cieplejszy. Jak wycie ustaje to wraca do normy i tak w kółko.
TM3 LR 2022 z września

IMG_20221202_200046.jpg