Sprzedam Smarta 451 ED 'baby Tesla' (35min do pełna, Android Auto 9" z LTE) - 24 999zł z VAT23%

krzyss

Pionier e-mobilności
W ABRP jest po prostu ustawione, że masz dojechać do ładowarki i miejsca docelowego z 10% pozostałej baterii - dlatego każe się podładować 2% w Krakowie i 1% na orlenie przed Jędrzejowem. Jak ustawisz 0% na ładowarce i 0% w miejscu docelowym, to nie będzie proponował ładować.

Ps. Jeśli nie możesz uruchomić ładowania na Orlen to dzwoń na numer podany na ładowarce - miałem takie problemy 3 razy i za każdym razem pomogli zdalnie restartując ładowarkę.
Pomogli Ci na infolinii orlenu ???
Ja juz przestalem dzwonic :)

Michal

Moderator
Pomogli Ci na infolinii orlenu ???
Ja juz przestalem dzwonic :)
Za każdym razem pomogli - dwa razy zrobili restart zdalnie, a raz podpowiedzieli, żeby zrobić restart aplikacji w telefonie.

Michal

Moderator
Kupił ktoś takiego smarta? Sam się zastanawiam nad dokupieniem jako drugie auto i chętnie dowiem się czegoś więcej.
Widzę, że ogłoszenie nadal wisi, więc aktualne ale też trochę podejrzane ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja sie ostro przymierzałem jako fan smartow od 12 lat mialem ich 8szt, ale odpuscilem. Chcialem model 453 z racji na znacznie lepsze zawieszenie i przyjemnosc z jazdy. Jednak przy ostrzejszym jezdzeniu jest problem zeby zrobic 80km niestety 17kWh bateria jest jak dla mnie zbyt mała.
Ale jak nie jezdzisz wiecej dziennie to pewnie sie sprawdzi.

Cav

Pionier e-mobilności
Kupił ktoś takiego smarta? Sam się zastanawiam nad dokupieniem jako drugie auto i chętnie dowiem się czegoś więcej.
Widzę, że ogłoszenie nadal wisi, więc aktualne ale też trochę podejrzane ;)
Miałeś na poprzedniej stronie że kupiłem....

Michal

Moderator
Ja sie ostro przymierzałem jako fan smartow od 12 lat mialem ich 8szt, ale odpuscilem. Chcialem model 453 z racji na znacznie lepsze zawieszenie i przyjemnosc z jazdy. Jednak przy ostrzejszym jezdzeniu jest problem zeby zrobic 80km niestety 17kWh bateria jest jak dla mnie zbyt mała.
Ale jak nie jezdzisz wiecej dziennie to pewnie sie sprawdzi.
Celuję w robienie raczej ~50 km dziennie po mieście - jako drugie auto zajmujące tylko pół miejsca garażowego :)
Miałeś na poprzedniej stronie że kupiłem....
No tak zapomniałem - dzięki.
Jesteś zadowolony? Jak to jeździ? Jakie masz zasięgi? Czy wszystko działa poprawnie? Ile przejechałeś?

Cav

Pionier e-mobilności
Tak jak pisałem - zasięgi w trasie to 70-80 km max i to po płaskim.
W mieście bliżej 100.

Jeździ fajnie, ale wszystkie plastiki (poszycie nadwozia) w moim egzemplarzu były do wymiany (połamane, potrzaskane, mocno porysowane).
Do tego ciągle walczę z uruchomieniem klimy, na razie bez powodzenia.

Last edited:

Halczyn

Zadomawiam się
Tak jak pisałem - zasięgi w trasie to 70-80 km max i to po płaskim.
W mieście bliżej 100.

Jeździ fajnie, ale wszystkie plastiki (poszycie nadwozia) w moim egzemplarzu były do wymiany (połamane, potrzaskane, mocno porysowane).
Do tego ciągle walczę z uruchomieniem klimy, na razie bez powodzenia.
Mowisz o problemie gdzie wylacza Ci sie auto przy klimie?