S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Jeep® Avenger 1st EDITION: 189.700 PLN

Zasięg Jeep® Avenger 1st EDITION : 390-392 km, zużycie średnie kWh/100 km: 12,5 Wartości określone zgodnie z cyklem mieszanym WLTP.
400-woltowy silnik elektryczny, wytwarzający 156 KM i 260 Nm maksymalnego momentu obrotowegom W trybie Eco moc ograniczono do jedynie 60 kW/82 KM (ze 115 kW/156 KM maksymalnie) i 180 Nm. Tryb Normal daje dostęp do 80 kW (109 KM) mocy i 220 Nm momentu obrotowego. 156 KM i 260 Nm jest zarezerwowane dla trybu Sport.
Zasilany jest z produkowanego przez Stellantis siedemnastomodułowego akumulatora nowej konstrukcji (102 ogniwa litowo-jonowe NMC 811) o pojemności 54 kWh.
Prześwit 200 mm, kąt natarcia (20°), rampowy (20°) i zejścia (32°)
355 litrów pojemności bagażnika
ADAS autonomiczna jazda na poziomie 2, aktywny tempomat
408,4 cm długości, 177,6 cm szerokości i 152,8 cm wysokości, rozstaw osi to 256,2 cm

Last edited by a moderator:
S

Gość

Kuba K.

Posiadacz elektryka
W trybie Eco moc ograniczono do jedynie 60 kW/82 KM (ze 115 kW/156 KM maksymalnie) i 180 Nm. Tryb Normal daje dostęp do 80 kW (109 KM) mocy i 220 Nm momentu obrotowego. 156 KM i 260 Nm jest zarezerwowane dla trybu Sport.
Nie rozumiem zupełnie idei tych trybów, w TM3 zniechęciłem się do chill bo muliła na żądanie. W normalnym trybie bez problemu da się delikatnie przyspieszać nie trzeba wymuszać tego przez ograniczenia mocy.

Cav

Pionier e-mobilności
"Według WLTP w cyklu mieszanym małemu Jeepowi powinno wystarczyć tylko 12,5 kWh/100 km. Na testowej trasie, która wiodła górskimi drogami ze sporą różnicą poziomów i licznymi zakrętami, Avenger okazał się nawet bardziej wstrzemięźliwy – średnie zużycie energii wyniosło jedynie 8,8 kWh/100 km."

Bujda na resorach, widać z górki jechali.....
Nie wierzę w takie mistrzostwo świata w wykonaniu Stellantis.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Idea trybów jest ok i potrzebna jak jeździ ktoś kto może nie ogarnąć mocy i przyspieszeń.
156KM to nie jest moc wbijająca w fotel, a 82KM w B-SUV wydaje sie byc nawet lekko niebezpieczne.

S

Gość
ja najbardziej się obawiam, że to jest stary silnik i te wszystkie doniesienia to jest po prostu ściema marketingowa. 8 kwh/100km po górkach, widziałem w testach na yt jak ktoś z Zakopanego jechał do Krakowa z górki. to chyba w Tesli albo Kii. ale jeśli by było chociaż trochę zbliżone do prawdy to wykasują trochę EV

Last edited by a moderator:

Kuba K.

Posiadacz elektryka
ja najbardziej się obawiam, że to jest stary silnik i te wszystkie doniesienia to jest po prostu ściema marketingowa. 8 kwh/100km po górkach, widziałem w testach na yt jak ktoś z Zakopanego jechał do Krakowa z górki. to chyba w Tesli albo Kii. ale jeśli by było chociaż trochę zbliżone do prawdy to wykasują trochę EV
Pewnie będzie trzeba poczekać na testy Bjorna, które przybliża trochę do prawdy zamiast marketingu.