tomik

Zadomawiam się
Jak działa Spotify bez premium connectivity na koncie Tesli - jeśli zrobię hotspota z telefonu? Czy pojawiają się reklamy? Czy działa jak działało?

eugtor

Posiadacz elektryka
ładowarkę blisko pracy lub w miejscu gdzie robisz zakupy.
Mam Supercharger około jednego z CH - 4 stanowiska, 250kW. W sumie to mogę tam jeździć na zakupy raz w tygodniu. Dojazd do pracy mam bardzo krótki po mieście - 15 km tam i z powrotem.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Mam Supercharger około jednego z CH - 4 stanowiska, 250kW. W sumie to mogę tam jeździć na zakupy raz w tygodniu. Dojazd do pracy mam bardzo krótki po mieście - 15 km tam i z powrotem.
No to nie widzę żadnej trudności. Osobiście poszukałabym darmowej ładowarki, jednak ładowanie do pełna to koszt 70pln.

krzyss

Pionier e-mobilności
Czy są tu właściciele TM3 ktore nie maja ładowarki w domu? :) Jeśli tak, to proszę o krótki opis daily/weekly routine w kwestii ładowania samochodu poza domem.
Od jakiegos czasu laduje sie tylko na miescie. Co dwa trzy dni sprawdzam stacje ładowania GW zlokalizowana około 600m od domu. Czesto podpinam pod AC i zostawiam na 4-5h zeby sie naladowala. Dwa razy zaprowadzilem o 23 i ustawilem zeby sie skonczylo okolo 8 rano i odbieram naladowane auto. Sporo jezdze i jest to upierdliwe, ale aktualnie nie mam wyboru :)

Kmicin

Zadomawiam się
Dziś odebrałem Tesle i rano szybko na zmianę opon. Czy 18' wchodzą na luzie do auta 4szt? Czy trzeba kombinowac. Jak najlepiej je ulokowac żeby było cacy. Dziś popatrzyłem na bagażnik i trochę się mały wydawał ( zawsze Combi miałem więc się nie zastanawiałem nad załadunkiem). Dzieki

daniel

Señor Meme Officer
Od jakiegos czasu laduje sie tylko na miescie. Co dwa trzy dni sprawdzam stacje ładowania GW zlokalizowana około 600m od domu. Czesto podpinam pod AC i zostawiam na 4-5h zeby sie naladowala. Dwa razy zaprowadzilem o 23 i ustawilem zeby sie skonczylo okolo 8 rano i odbieram naladowane auto. Sporo jezdze i jest to upierdliwe, ale aktualnie nie mam wyboru :)
600m? To luksus! Ja mam 1200 w linii prostej! W środę ładuję się na CCS przez około 60 minut. Z YouTube i grami to czasem nie chce się wychodzić. W sobotę zostawiam na AC, wracam do domu i ładuję do 100% przez 2-3h. W inne dni jadę na zakupy gdzie jest ładowarka i zostawiam na AC. Ile się naładuje, tyle się naładuje. Od poniedziałku do piątku jadę 2*27km co kosztuje 8-10% baterii w jedną stronę. W weekendy czasem dłuższe wyjazdy, np do rodziców gdzie ładuję się z gniazdka 230V. Jeszcze nie byłem na wyjeździe z rodziną gdzie musiałbym robić przystanek na ładowarce, żeby dojechać albo wrócić. Nie wiem jak zareagują. 😅 Ale bywało, że dziecko trzeba było nakarmić i stawaliśmy na MOPie. Wtedy oglądaliśmy Barbie Syrenki na Netflix, więc myślę, że na ładowarce byłoby tak samo.

Last edited:

Kmicin

Zadomawiam się
Jaki jest powód że przy Navi samochód nie mówi wskazówek, tylko wskazania na ekranie są. Głośność zwiększyłem na maksa i cisza. Gdzieś jakieś ustawienia są do tego jeszcze?
Tak samo jeśli chce zwiększyć głośność radia z scroll się nie da, ciągle podglasnia niby głośność wskazań z nawigacji a ta i tak milczy. Dlaczego scroll nie reaguje na głośność radia.

Michal

Moderator
Pierwsze 4 miesiące przygody z TM3LR mieszkałem w kamienicy w śródmieściu i ładowałem w większości na Orlen Senatorska, bo to była darmowa ładowarka ;)
Zwykle 1-2 razy w tygodniu ale zima była mroźna, wartownik właśnie wszedł więc chodził non stop, no i jeździłem do domu z przeprowadzką.
Bardzo dobrze wspominam i też nie chciało mi się kończyć ładowania, bo gry i video :)
Nieraz jeździliśmy razem z żoną i oglądaliśmy na ładowarce seriale :)

Last edited:

Michal

Moderator
Jaki jest powód że przy Navi samochód nie mówi wskazówek, tylko wskazania na ekranie są. Głośność zwiększyłem na maksa i cisza. Gdzieś jakieś ustawienia są do tego jeszcze?
Głośność navi jest oddzielnie od muzyki - trzy kropki przy miejscu docelowym i tam gdzieś się ustawia - poszukaj.
Ściszyłeś pewnie, bo chciałeś przyciszyć muzykę ale jak robisz to podczas podpowiedzi głosowych to regulujesz ich głośność, a nie muzyki - upierdliwe to jest bo w jednej sekundzie regulujesz głośność muzyki, a w innej navi :p