termipl

Nowy na Forum
Witam jak myślicie zamówiłem Tesla model Y Performance 13 Grudnia i nadal nie mam zmienionej ceny mimo maila od tesli że moja cena będzie zaktualizowana oraz nadal nie mam nr vin nawet w kodzie strony ? Dostawa niby sty2023 - mar2023

Deseteral

Nowy na Forum
Witam jak myślicie zamówiłem Tesla model Y Performance 13 Grudnia i nadal nie mam zmienionej ceny mimo maila od tesli że moja cena będzie zaktualizowana oraz nadal nie mam nr vin nawet w kodzie strony ? Dostawa niby sty2023 - mar2023

Przed chwilą dzwoniłem do Ząbek w tej sprawie. Pani powiedziała, że to jest okej i to trwa, bo jest dużo takich zamówień.

Ja w piątkowym przypływie emocji, zanim pojawiła się informacja o tym, że będą nowe umowy, zamówiłem drugą. Pani anulowała mi moją starą rezerwację, a zostawiła nową w nowej cenie. Podobno nie ma to wpływu na czas dostawy 🤷‍♂️.

Odnośnie dostaw to moja MYLR niebieska (więc na pewno Chiny) podobno z dużą pewnością w tym kwartale. Na stronie pokazuje "Estimated delivery: Feb - Apr 2023", numeru VIN nie mam, czekam od lipca.

termipl

Nowy na Forum
Moja jest biała Y Performance podobno idzie z Berlina... i Pani z ząbków mówiła że jest szansa na nią do końca stycznia... ale czy na pewno ?

Last edited:

aadamuss

Posiadacz elektryka
Robur gdzis był wątek, że ktoś montował ale coś nie wyszło bo czujniki ostrzegały przed kolizją z przyczepą czy bagażnikiem :) Jeśli nowe nie mają czujników to może będzie łatwiej o ile będzie wiązka. Jak dokładasz hak to coś tam muszą wymienić.

Cav

Pionier e-mobilności
Robur gdzis był wątek, że ktoś montował ale coś nie wyszło bo czujniki ostrzegały przed kolizją z przyczepą czy bagażnikiem :)
Nie idzie wyłączyć tylnych czujników ręcznie?
W zwykłych autach jest na to specjalny przycisk i problem znika w sekundę.

Cav

Pionier e-mobilności
Tryb przyczepy. Włącza go serwis przy montażu haka.
A jak będziesz jechał z otwartą klapą z której coś będzie wystawać, albo wiózł rowery na klapie, to najpierw musisz do serwisu pojechać?
Naprawdę nie ma takiej podstawowej funkcjonalności czujników?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Wie ktoś z jakiego kierunku mogą być czarne Y LR ? Dzięki
Wydaje mi się że z Berlina, jak masz dostepny nowy czerwony i srebrny kolor to Berlin.

A jak będziesz jechał z otwartą klapą z której coś będzie wystawać, albo wiózł rowery na klapie, to najpierw musisz do serwisu pojechać?
Naprawdę nie ma takiej podstawowej funkcjonalności czujników?
Jest, jeśli masz w samochodzie zmontowany hak i właczysz tryb przyczepy. Każdy samochód z hakiem ma dostepny tryb przyczepy