Poznańskie ładowarki Greenway dzisiaj wszystkie zajęte

cooler

Pionier e-mobilności
ta sama lokalizacja pare dni temu, w przypadku MME wydaje sie dzialac normalnie, przynajmniej jak na MME ;)

View attachment 8578

spadek z 55kW do 35kW na koncu, to 80% naladowana bateria i tak to dziala w MME
Patrzę i nie rozumiem co ten wykres pokazuje. Na pewno to chciałeś wkleić?

mALEK

Pionier e-mobilności
:) dane od strony baterii - "-" pobiera, "+" oddaje energie. czyli odpowiednio ladowanie i rozladowanie. podaje to dokladna wartosc jaka idzie w baterie , a nie to co podaje np. punkt ladowania, bo czesc energii moze isc np. na grzanie baterii.
MME - Mustang Mach E

daniel

Señor Meme Officer
Wygląda jak wykres wydatku z baterii, dlatego jest na minusie, ale nie rozszyfrowałem MME.

Cav

Pionier e-mobilności
Została włączona nowa szybka ładowarka EV+, przy ulicy Torowej w Poznaniu (przed salonem Volvo).
Posiada 2xCCS.
Moc : do 175 kW przy ładowaniu jednego pojazdu. Przy włączeniu drugiego rozdziela się na 100 kW i 75 kW.

Na razie jest w fazie testów, więc nie widać jej w aplikacji, ale można płacić kartą płatniczą w stacji (nie sprawdzałem czy operacja się udaje).
Cena 3,20 zł/1 kWh.

daniel

Señor Meme Officer
Dobre wieści! Galeria Malta i Franowo odżyły, a na Wiatracznej chyba planowana jest rozbudowa o drugą ładowarkę o wyższej mocy niż pierwsza - 100kW. Ciekawe gdzie się pomieszczą.
Wiatraczna to chyba glitch w Matriksie, bo już jej nie widać w aplikacji. Szkoda, myślałem, że skoro mają pełną gamę IDków, nawet kilka Buzzów to potrzebują jeszcze jednej ładowarki.

daniel

Señor Meme Officer
Wczoraj ładowałem się na ładowarce co to jej nigdy jeszcze nie widziałem. GreenWay 100kW Sanocka przy Krzywoustego w kierunku na Kórnik. Mój nowy faworyt. Będę musiał Rzepecki-Mroczkowski wysłać jakąś pocztówkę na Wielkanoc. ;)
Trochę nietrafny opis, bo są 2 CCS. 100 kW łapie się w pierwszy próg cenowy. Niestety najczęściej ładuję na zimnej baterii, więc słabo prąd wchodzi. Shell jest blisko, więc jak ktoś chce to można podskoczyć do toalety czy jedzenie/picie.

Mocne 8/10. Zaklepuję na moje środy z ładowaniem. :)
1678355974727.png

Cav

Pionier e-mobilności
Wczoraj ładowałem się na ładowarce co to jej nigdy jeszcze nie widziałem. GreenWay 100kW Sanocka przy Krzywoustego w kierunku na Kórnik.
To jest na terenie dealera VW?
Tam nie mają zamykanej na noc bramy?

daniel

Señor Meme Officer
To jest na terenie dealera VW?
Tam nie mają zamykanej na noc bramy?
Ładowarka stoi na terenie dealera "w płocie" i podjeżdża się od ulicy. Dostęp całą dobę.
W aplikacji jest zdjęcie jak się wejdzie we "Wskazówki dojazdu".