Ubezpieczenie TMY po roku

danielm

Pionier e-mobilności
zawsze chyba tak jest. przy nowym aucie masz jakieś zniżki których przy rocznym nie ma. mi w 2019 roku za nowe auto chcieli 9800 zeszliśmy do 9200, po roku twierdzą że muszą wycenić auto ale będę zadowolony, dzwonią 3 dni później i proponują 12tys (tesla model 3 SR+). zeszliśmy do 9100

Cav

Pionier e-mobilności
zawsze chyba tak jest. przy nowym aucie masz jakieś zniżki których przy rocznym nie ma. mi w 2019 roku za nowe auto chcieli 9800 zeszliśmy do 9200, po roku twierdzą że muszą wycenić auto ale będę zadowolony, dzwonią 3 dni później i proponują 12tys (tesla model 3 SR+). zeszliśmy do 9100
Zadzwoń do Benjamina.....
To jakieś chore stawki są, ja nawet po przeliczeniu wartości auta, płacę o połowę mniej.....

Bronek

Pionier e-mobilności
Kwestia wyceny auta , i czy cały czas było AC brane przez ubezpieczającego , szkody, region kraju, broker, Towarzystwo... I chgw... Znam te dwie wyceny, bo zastanawialiśmy się czy zostawić auto na żonę czy darować formalnie synowi.
Opcja druga droższa zwyciężyła, dodatkowo nie skorzysta z naszych 19 000km darmowego ładowania.
Wyrodni Rodzice, ale badania genetyczne odpuściłem.

danny_q

Nowy na Forum
Moja Polisa PZU z dnia dzisiejszego dla nowej TMY LR = 5787zł (OC, AC (FULL), ASSISTANCE SUPER PL + UE (+1200km hol extra)) - usłyszałem że ubezpieczyciele "nie lubią Tesli...." a PZU to wyjątek w którym póki co wygląda to jak wygląda. W moim dotychczasowym na "VIP-ie" propozycja za TESLĘ 12800zł - :oops:.... W tym samym TUiR w październiku ARIYA Evolve 87kWh 5677zł gdzie PZU było mało konkurencyjne....

dogtran

Zadomawiam się
Moja Polisa PZU z dnia dzisiejszego dla nowej TMY LR = 5787zł (OC, AC (FULL), ASSISTANCE SUPER PL + UE (+1200km hol extra)) - usłyszałem że ubezpieczyciele "nie lubią Tesli...." a PZU to wyjątek w którym póki co wygląda to jak wygląda. W moim dotychczasowym na "VIP-ie" propozycja za TESLĘ 12800zł - :oops:.... W tym samym TUiR w październiku ARIYA Evolve 87kWh 5677zł gdzie PZU było mało konkurencyjne....
Wartość auta liczona w cenie brutto?