Tesla Model 3 - Kluczyk (Key Fob) wrażenia i użytkowanie

Bronek

Pionier e-mobilności
Swoja droga slyszalem ze mozna juz implant z frid wszczepic sobie w reke, to pewnie da sie tez nim odblokowywac auto :)
Mówisz i masz

proszę

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Dobra!!!

Mea culpa, wszystko śmiga jak należy jeśli chodzi o otwieranie i zamykanie auta kluczykiem... trzeba było się tylko pochylić nad instrukcją i pomocą kolegów z forum :p

Zrobię lekki edit oryginalnego posta aby nie kuło w oczy zainteresowanych zakupem kluczyka.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Giacomo na białym tle ładnie się prezentuje...

Attachments

• 20210419_122052.jpg
    20210419_122052.jpg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 80
  • 20210419_122102.jpg
    20210419_122102.jpg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 77
  • 20210419_122113.jpg
    20210419_122113.jpg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 76

Bronek

Pionier e-mobilności
@Hue Zarri : "opcja zarządzania z telefonu moim skromnym zdaniem jest wystarczająca, do momentu jak go nie zgubisz"
Tak napisaleś.. Ale jak zgubisz to pewnie ktos ma w domu drugi, a wystarczy ściagnąć apkę i zalogować się na konto.
Do tego gdy masz ( jak my) na dwóch smartfonach apkę, to na czas NAGŁEJ utraty, gdzieś daleko od domu druga osoba Ci odpali auto. ( Dlatego warto mieć apke na kilku telefonach.)

Darkoblues

Zadomawiam się
@Hue Zarri : "opcja zarządzania z telefonu moim skromnym zdaniem jest wystarczająca, do momentu jak go nie zgubisz"
Tak napisaleś.. Ale jak zgubisz to pewnie ktos ma w domu drugi, a wystarczy ściagnąć apkę i zalogować się na konto.
Do tego gdy masz ( jak my) na dwóch smartfonach apkę, to na czas NAGŁEJ utraty, gdzieś daleko od domu druga osoba Ci odpali auto. ( Dlatego warto mieć apke na kilku telefonach.)
dlatego ja mam w portfelu kartę dostępu, na wypadek jakbym zgubił telefon.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie nie przejdzie nie wożę już żadnych dokumentów w kraju. Karta kredytowa w etui telefonu. Portfrela nie noszę
Jak zgubiłem ostatnio ( na dachu Tesli - wypas smartfon to byla i karta Tesli to by przepadła).
E- Obywatel i OK. nawet tam jest że jestem zaszczepiony i pkt karne gdybym je miał ;-)

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
[...] narodził się pomysł żeby zakupić fizyczny kluczyk (Key fob). [...]
Kombinuję, żeby uniknąć laga, gdy czasem telefon z samochodem się dogadują a ja przez kilka chwil chwile szarpię klamką w oczekiwaniu na odblokowanie via bluetooth. Czy keyfob jest na to rozwiązaniem?
Wystarczy go mieć w kieszeni czy raczej trzeba klikać? Czy odblokowuje zawsze natychmiast?