Zazwyczaj ludzie nawet jak już znajdą kogoś kto się na tym zna to wymiękają jak usłyszą cenę za sam wiatrak - około 70k za coś sensownego, nie zabawki do ładowania smartfona. I oczywiście musisz mieć hektary wolnej przestrzeni by go postawić...Kolega szuka kogoś żeby spiąć wiatrak z pv i akumulatorem. I ciężko znaleźć kogoś kto mówi że się zna. A jak nawet mówi to wymieka po kilku pytaniach.
Teslowa chyba tak umi. Zajrzyj w schemat, ja nie mam jak teraz.Fakt. To nie tu. Ale już łapie chyba jak to jest. Zrobiłem doktorat na you tube. Ale i tak tompojebane. Powinna być suma z l1, l2, l3 na pobór i oddanie a nie każda fazę osobno rozliczać. Z tego co piszecie i wyczytałem najlepiej jak bym używał ładowarki która pobiera prąd z dwóch faz tych których jest produkcja PV tak żeby ładować auto podczas produkcji ze słońca.
Tylko czy są takie evse ?
Oczyścić ze masz racjei tak pewnie będę użytkował auto ale zawsze można przy okazji ładowania coś przyoszczędzić jezeli jest tylko możliwość. 🙂umi. Empirycznie sprawdzone jak mi wywaliło jedną .
Ale nie ma co kombinować , naprawdę jak czytam o ubytkach , stratach itp oraz ładowaniach , degradacjach to po tych kilku latach powiem jedno .Piepszyć to, bo to zawracanie tylka .
Korzystajcie tak aby bylo wygodnie , bo inaczej to horror. To że można ładować w domu to plus niebywały i szkoda to zmarnować dla robienia cyrku z tego powodu .
Jednie co warto to w miarę możliwości przestrzegać czasu ładowania w tanim prądzie i czasem mozna trafic na automonsumpcje ale wyjdzie chmurka ...Piepszyć to , auto jest dla nas nie my dla niego