Izera powraca

p0li

Pionier e-mobilności

nabrU

Moderator
Nie wiedziałem, że Izera poleciała w kosmos (może dlatego nic z tego) :ROFLMAO:

Ronin78

Posiadacz elektryka
Może wszystkie tam poleciały i ani jedna w PL nie została, Musk wysłał tylko 1 Teslę, a nasi politycy lepsi, wyczarterowali mln Izer na orbitę 😅

p0li

Pionier e-mobilności
Podobnie zresztą z naszym kosmonautą 278 mln złotych utopione tylko po to żeby mąż posłanki zrobił sobie wycieczkę. Korzyści dla PL żadnych, ani nie mamy jako kraj praw do technologii która po tej misji może się rozpowszechnić, do wykonalnych badań też nie mamy praw, ot drogi bilecik na orbitę, z naszych podatków.
tyle bzdur i dezinformacji ostatnio widzialem w wiadomosciach z moskwy...
ty to robisz specjalnie czy ci placa?

eSUBA94

Posiadacz elektryka
I Izerze to ma pomóc? Jak $ wraca do pożyczających (lewą stroną) to wszystko się da, jedynie głupi naród bo spłacać będzie, a z widłami nikt nie wyjdzie pokazać jak daleko w poważaniu ma ten projekt. Podobnie zresztą z naszym kosmonautą 278 mln złotych utopione tylko po to żeby mąż posłanki zrobił sobie wycieczkę. Korzyści dla PL żadnych, ani nie mamy jako kraj praw do technologii która po tej misji może się rozpowszechnić, do wykonalnych badań też nie mamy praw, ot drogi bilecik na orbitę, z naszych podatków. Jeszcze żeby to był lot na księżyc to może jakiś prestiż by chociaż był.

Jakby politycy prowadzili firmę tak jak prowadzą państwo to bankructwo byłoby szybsze od otwarcia.
ja ciągle wątpie w te 278mln

co do praw to już się jakiś ekspert wypowiadał że polityka ESA jest powalona, w NASA masz od lat dostęp dla szkół i studentów do różnych badań i analiz a ESA prawie zawsze chowa się pod płaszczykiem "tajności informacji" xd

Niestety, jego żona ujmuje Sławoszowi, zamiast on być w centrum uwagi to częściowo ona mu ją zabiera a szkoda bo Sławosz umie przemawiać i prowadzić dialog

misja Sławosza i tak była tańsza niż pierwotny plan - lot NASA CREW na pół roku

Ronin78

Posiadacz elektryka
ja często czytam 278mln USD w internecie i się pukam w łeb - niby jak skoro lot Falcona kosztuje mniej
65 mln EUR czyli 278 mln zł.

tyle bzdur i dezinformacji ostatnio widzialem w wiadomosciach z moskwy...
ty to robisz specjalnie czy ci placa?

Polska jako kraj nie ma nawet praw do znaku towarowego związanego z misją i wizerunkiem Uznańskiego więc o czym tu dalej dyskutować. Czekam na ten przelew z Moskwy, może przyjdzie do mnie zamiast do Ciebie :ROFLMAO: