aadamuss

Posiadacz elektryka
W sumie też mnie to ciekawi, bo mój kontakt z leasingu dostał ponoć info, że z płynącego obecnie statku z Chin ~500 szt. ma być do Polski i chcą je wydać do końca Q1 - wychodziłoby niby ~50 wydań dziennie, ale też tego jakoś nie widzę. ;)
Każdy mówi co chce i rzadko pokrywa się to z prawdą :)

Piti

Zadomawiam się
Dalej te liczby po prostu się nie spinają. Zakładając że młyn jest przez ostatnie 10 dni w kwartale to w tym czasie musieli by wydać około 1000 samochodów czyli niewiele mniej niż przez cały zeszły rok. A przecież wydają samochody w tej chwili cały czas. Ich sprzedaż wzrosła ale nie aż tak żeby osiągnęli takie liczby. Szczególnie że przy ich salonie to jest po prostu nierealne. Oprócz samego wydania auto jeszcze trzeba do tego przygotować- umyć, doposażyć w drobne akcesoria, zrobić wstępny przegląd. Na jeden taki dzień to może by się jeszcze spięli ale przez 2 tygodnie takie ilości - do tego była by potrzebna wielka hala i armia ludzi, których nie mają.
Dlatego aż się boje tam jechać po odbiór bo będzie masakra, kolejka, 1 osoba wydająca auta, itp…

ducarider

Posiadacz elektryka
Czytam tylko nasze forum, prawilne :D

a tak serio to interesuje mnie czy dalej są różnice w takich kwestiach jak:
- fotele (niemieckie miały już poprawione, przeszycia "do przodu"
- podwójne szyby przód i tył- czy na pewno są w każdym?
- zawieszenie, choć to już chyba tesla sama potwierdziła ze chińczyki maja poprawione

- cos jeszcze istotnego co mogłem pominąć? Będę wdzięczny za każde info
Fotele, subiektywne
Szyby maja te i te.
Zawias od stycznia w Chinach tez ten sam.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Dzisiaj dostałem nadany VIN dla Y RWD (podstawa edition) najpierw potwierdzenie oświadczenia o TeslaVision.

Co do wyjazdu osób z niedoładowanym autem - mieszkam niedaleko salonu więc jeżeli ktoś poczuje się pewniej to mogę 11kw z Wallbox udostępnić dla pewności (gdyby był ścisk na okolicznych punktach) ale na przeciwko salonu na centrum handlowym jest 4x Grennway 11kw, Go+E 11kw i Noxo x2 więc naprawdę można coś doładować przed wyjazdem.

pluto

Pionier e-mobilności

ypl

Pionier e-mobilności
Dlatego aż się boje tam jechać po odbiór bo będzie masakra, kolejka, 1 osoba wydająca auta, itp…

Byłem wczoraj, chciałem kupić ładowarkę ścienną, ale nie wiedziałem, że VIN muszą mieć żeby mi sprzedać :)
Wszystkie samochody wystawione na zewnątrz, w środku chyba jakiś remont się kroi. Była jedna osoba z blachami po odbiór auta początek rejestracji PKR (może ktoś z forum), był jeszcze ktoś na jazdę próbną, Xa oglądał, poczekałem kilka minut, i w pewnym momencie dwie osoby mnie "obsługiwały". Nie zauważyłem żeby mieli jakiś zapierdziel albo coś, raczej spokój i cisza.

Piti

Zadomawiam się
Byłem wczoraj, chciałem kupić ładowarkę ścienną, ale nie wiedziałem, że VIN muszą mieć żeby mi sprzedać :)
Wszystkie samochody wystawione na zewnątrz, w środku chyba jakiś remont się kroi. Była jedna osoba z blachami po odbiór auta początek rejestracji PKR (może ktoś z forum), był jeszcze ktoś na jazdę próbną, Xa oglądał, poczekałem kilka minut, i w pewnym momencie dwie osoby mnie "obsługiwały". Nie zauważyłem żeby mieli jakiś zapierdziel albo coś, raczej spokój i cisza.
Po 20.03 się zacznie - koniec Q1