daniel

Señor Meme Officer
a macie włączoną klimatyzację ?
Jak zamykam obieg to AC się nie podświetla. Ustawiam na Ręczne 5+AC, nawiew na szybę i twarz. Pomaga na jakiś czas, ale w końcu i tak się pojawia problem.

a jaką masz wersję oprogramowania?
ja tak miałem całą zimę, a po aktualizacji do pierwszej tegorocznej poprawiło się. Widać, że przy obiegu załącza klimę.
2023.2.12.

daniel

Señor Meme Officer
ja mam 2023.2.11 - czyżby znowu coś "poprawili"? :)
Nigdy nie zauważyłem, żeby AC się włączało jak zamykam obieg, a robię to dość często niestety. Przydałby mi się jakiś przycisk skrótu na wierzchu, gdzieś obok temperatury może.

rawier

Posiadacz elektryka
ja od odbioru (marzec zeszłego roku) do jesieni też jeździłem praktycznie na zamkniętym obiegu. I na jesieni (wczesnej) zaczął mi parować. W zimie zamknięcie obiegu powodowało po 1,5 min zaparowanie szyb na poziomie uniemożliwiającym jakąkolwiek widoczność. Zrobiłem zgłoszenie, w styczniu trzymali mi samochód od 8 do 15 i powiedzieli że wszystko jest ok. potem przyszedł update 2023.2.11 i nagle się poprawiło (pisałem nawet o tym tutaj: https://forum.elektrowoz.pl/threads/soft-2023-2-xx.3315/post-79357 ) - wygląda na to, że .12 znowu coś miesza... szkoda..

Pleśniak

Posiadacz elektryka
Wybaczcie moją ignorancję/niewiedzę*, ale po co włączacie obieg zamknięty? Żeby szybciej albo oszczędniej nagrzać kabinę?

*niepotrzebne skreślić

gim-kg

Pionier e-mobilności
Wirtualny przycisk zamkniętego obiegu ma jakby trzy pozycje. W tym dwie pozycje przy wyłączonym (strzałka obiegu jest ciemniejsza lub jaśniejsza) ktoś wie czym one się różnią?
Czy to nie jest czasem funkcja automatycznego obiegu wewnętrznego?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Wirtualny przycisk zamkniętego obiegu ma jakby trzy pozycje. W tym dwie pozycje przy wyłączonym (strzałka obiegu jest ciemniejsza lub jaśniejsza) ktoś wie czym one się różnią?
Czy to nie jest czasem funkcja automatycznego obiegu wewnętrznego?
- nawiew z zewnątrz
- obieg wewnętrzny
- auto

Przy czym nie wiem, jaki jest sens pierwszej opcji - może żeby się pozbyć z kabiny przykrego aromatu po testach emisji 🙄