Zakup kontrolowany już dotyczy też elektryków. Kolejny program.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wczoraj oglądałem jak wybierano pomiedzy Audi Etron , BMW IX, Kią i Teslą Y performance .
Wygrala u obu Panów Tesla
Facet niby z odpowiednią kasą , ale kupil BMW I3 od,sąsiada , poza programem.
Ale obiecał Miastu i Światu, że kiedyś kupi albo Teslę albo BMW , jak poćwiczy bsobie na I3.
Dwa wnioski jakie się nasuwają , że w mediach już kończy się faza hejtu ze strachu przed nowym lub hejtu sponsorowanego, bo wydźwięk programu był pozytywny bez złośliwych wstawek
Po drugie pojawila się ponownieTesla , a to raczej omijana marka, i bez wielkich złośliwości .
Czyli i tu na forum , a szczególnie na stronie portalu EW, raczej pozostaną znane nam jedynie Nicki kilku zawodowych hejterów i frustratów , bo jak media się przestawiają, to i Naród również ..
Może wzorem ostatniej Uchwały pojawi się podobna azująca szkalowania elektryków , nawet jak któryś z nich popieści kierowcę .....prądem ?

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności
No ja byłem w szoku ze mu tesle pokazali. Do tej pory zawsze redaktorzy unikali jak ognia choćby wspomnienia o tesli przy jakimś rozwiązaniu technicznym. A co dopiero całe auto pokazać. Swoją drogą, to Kornacki jak zawsze na poziomie, głupoty gada, jak mu się wymyśli w danym momencie.

Cav

Pionier e-mobilności
Dwa wnioski jakie sie nasuwają , że w mediach już kończy sie faza hejtu ze strachu przed nowym lub sponsorowanego, bo wydźwięk programu był pozytywny bez złośliwych wstawek
Kornacki akurat od dawna ma elektryka, więc wie z czym to się je.
I to nie pierwszy odcinek z elektrykami....

Bronek

Pionier e-mobilności
@vwir Dlaczego pieszesz,"przecież "? Ja nie w formie zdziwienia a info tylko , bo miłe to jest i raczej nie częste ....Ale faktycznie może powinienem się zastanowić bo tamten filmik to z 2021 r a mamy 23r? .
Mnie przecież nie dziwi pokazanie Tesli w dobrym świetle , bo to oczywiste , że przez tyle lat jest liderem .Ale jak przestanie to dopiero będzie radocha u wielu .
Zawsze zresztą i w jednym i drugim programie są wstawki o jej montażu nieszczególnym.
Po prostu nie robią programów , bo u nas ludzie nie są zainteresowani EV na dużą skalę, a do tego rynek wtórny jest skąpy i drogi

vwir

Pionier e-mobilności
@vwir Dlaczego pieszesz,"przecież "?
Bo odebrałem Twój wpis tak jakby to była nowość, coś wyjątkowego i że Tesla po raz pierwszy zawitała do zakupu kontrolowanego. Tymczasem ona tam zawitała (i wygrała) już dwa lata temu.

pmlody

Pionier e-mobilności
Bo odebrałem Twój wpis tak jakby to była nowość, coś wyjątkowego i że Tesla po raz pierwszy zawitała do zakupu kontrolowanego. Tymczasem ona tam zawitała (i wygrała) już dwa lata temu.
To ja się zdziwiłem. Ale nie jestem stałym widzem programu, więc mogłem nie wiedzieć ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie o to mnie chodzilo , bo np sądzilem że facet ma tylko ciśnienie na szkło ....
Myślałem tez że Beemka wygra, bo to ona rzuca się "na oczy " . Z zewnątrz najfajniejsza wg mnie , bo Tesla mi się opatrzyla.
"Lecz czarne jak czyste jest zajebiste", fiut czy auto ale to fakt
Do tego BMW nie szokuje jak Y, ale facet był otwarty . To tylko program .
Zaskoczylo mnie że Kornacki chyba coś palnął , że od 7 lat mają elektryka w rodzinie ? To może dlatego wie o co chodzi i nie pajacuje jak inni ?

pmlody

Pionier e-mobilności
Nie o to mnie chodzilo , bo np myślalem że facet ma tylko ciśnienie na szkło { i faktycznie tak chyba bylo}
Ale myslalem ze Beemka wygra bo to ona rzuca się "na oczy " . Z zewnątrz najfajniejsza wg mnie , bo Tesla mi się opatrzyla.
"Lecz czarne jak czyste jest zajebiste", fiut czy auto ale to fakt
Do tego nie szkokuje, ale facet był otwarty . To tylko,program .
Zaskoczylo mnie że Kornacki chyba cos palną ze od 7 lat mają elektryka w rodzinie ? To moze dlatego wie i nie pajacuje jak inni ?
Ma leafa pierwszej generacji. Kiedyś pokazywał w jakims programie.

j23

Nowy na Forum
Kolesiowi podobno nie mieściło się w głowie jak można wydać 300-400 tys za koreańskie auto😂 ale Audi czy BMW za 2 razy większe pieniądze to już ok. Mimo,że zasięg,lądowanie i osiągi jednak sporo gorsze od ev6.mentalnoac ludzka musi się jednak przestawić na to że idzie nowe i tak jak podkreślił to Koronacji..europejscy producenci chyba skupiają się na tym czym nie powinni i dlatego zostają w tyle.