Skandaliczna jakość samochodu

slaveq

Pionier e-mobilności
A ja przestaję czytać ten wątek. Nic on już nie wnosi, miał być o znalezionych wadach a stał się jakimś Hyde parkiem do wyszukiwania wad na siłę i obrażania się wzajemnie. Im dłużej go czytam tym wydaje mi się, że kupiłem dużego fiata za ćwierć bańki. Wolę się zrelaksować i przygotować na odbiór a potem cieszyć się jazdą i nowym nabytkiem.

Przypomnę, że miesiąc temu prawie wszyscy na forum cieszyli się i mówili, że auto jest super, dziś jesteśmy na drugim biegunie.

Mam wrażenie, że na forum by się przydała jakaś moderacja.

saprafik

Zadomawiam się
A ja przestaję czytać ten wątek. Nic on już nie wnosi, miał być o znalezionych wadach a stał się jakimś Hyde parkiem do wyszukiwania wad na siłę i obrażania się wzajemnie. Im dłużej go czytam tym wydaje mi się, że kupiłem dużego fiata za ćwierć bańki. Wolę się zrelaksować i przygotować na odbiór a potem cieszyć się jazdą i nowym nabytkiem.

Przypomnę, że miesiąc temu prawie wszyscy na forum cieszyli się i mówili, że auto jest super, dziś jesteśmy na drugim biegunie.

Mam wrażenie, że na forum by się przydała jakaś moderacja.
Ja to inaczej odbieram.

Auto jest super i te wady które odkryłem dzięki zdjęciom (szyba dachowa przesunięta o 1 mm i wklesniete tylne klamki) nie wpływają na odbiór. Sa po prostu nieistotne i nie zamierzam ich naprawiać.

Wątek śledzę, bo może dzięki temu namierze potencjalny problem; taki wpływający na bezpieczeństwo lub degradację samochodu (np odpadający lakier z progów i potencjalne rdzewienie).

BTW: drzwi i klapa przednia sa z aluminium więc jak nawet lakier odpryśnie to nie element nie zardzewieje.

slaveq

Pionier e-mobilności
No to zróbmy wątek: wady samochodu. Gdzie będą takowe opisane ze zdjęciami i tylko takie posty będą w tym temacie. Szukanie czegoś tutaj to grzebanie w bagienku. Uważam, że potrzebna na forum jest moderacja, tutaj już nawet offtopic związany z ładowarką pod Łodzią. Temat jest śmietniskiem z tabloidowym tytułem, w którym aktywnie udzielają się dwie, trzy osoby, jeszcze dodatkowo kilka się wzajemnie obraża. W tym roku w Polsce sprzedało się ponad 300 Tesli (posiłkując się artykułem z lutego). Gdzie są te wszystkie potworne wady produkcyjne? Z perspektywy nowego użytkownika, który auto chce kupić i tutaj wejdzie nie pojawi się "prawdziwy" obraz samochodu tylko wypaczony obraz trabanta na prąd. To tyle jeśli chodzi o piękne idee jakie miały przyświecać temu wątkowi.

Bronek

Pionier e-mobilności
Albo ktoś mial mało samochodów lub trafiał na same ideały, albo cena dla nas ma inny wymiar skoro kosztuje samochod jak kawalerka... lub nie wie że nawet to samo Volvo w wersji "ameryka" jest nie to samo?
Ale 100% jestem w CZOPKU urodzony a do tego mało widocznie spostrzegawczy i wybredny ( gdybym był to bym się pewnie też nie ożenił ). Mamy tu podział na przynajmniej trzy kategorie posiadaczy. Aby pozostawię to dla siebie... ;-)
Jedynym wyjsciem jest tuning

tempFileForShare_20210610-093424_copy_800x525.jpg

tempFileForShare_20210610-091028_copy_1024x440.jpg

krist

Posiadacz elektryka
Burak z Ciebie.
jak widać Ty nie próbujesz udawać kulturalnego, ale tak bywa jak się argumenty kończą. I bardzo chetnie posłucham opinii moderatora na temat twojego wpisu, jest ewidentnie wulgarny i obraźliwy
Droga wolna - zmień auto i udowodnij, że nie mam racji. Idź do salonu mercedesa/kia/bmw kup ich auta i miej lepsze spasowanie. Dopóki tego nie zrobisz sam i nie zaświecisz przykładem, to przestań jęczeć bo odechciewa się wchodzić na to forum
mam w tej chwili w garażu, i BMW M3, i Mercedesa diesla, więc mam porównanie.
150 egzemplarzy to produkcyjne auto?
tak, 150 to auto produkcyjne. sprawdź sobie definicje jeśli nie wierzysz
ale na zlot to pewnie przyjedziesz,
jak obiecasz że bedziesz to przyjadę

Bronek

Pionier e-mobilności
jak widać Ty nie próbujesz udawać kulturalnego, ale tak bywa jak się argumenty kończą. I bardzo chetnie posłucham opinii moderatora na temat twojego wpisu, jest ewidentnie wulgarny i obraźliwy

mam w tej chwili w garażu, i BMW M3, i Mercedesa diesla, więc mam porównanie.

tak, 150 to auto produkcyjne. sprawdź sobie definicje jeśli nie wierzysz

jak obiecasz że bedziesz to przyjadę
SHAKESPEARE ustami swego bohatera by to tak skomentował : " słowa, słowa, słowa"...
Uroki Forum - normalka. Mówcie do mnie Prorok ;-)

Przywali jeden z drugim lub mu przywalą, w słupek , drzewo, krawężnik jak jak i się wyrówna.
Co mi z równej szyby jak mewy pod robotą ją ciagle obsrywają. Pora odpuścić

krist

Posiadacz elektryka
wydaje mi się, że kupiłem dużego fiata za ćwierć bańki
zajefajnie jeżdzącego dużego fiata za ćwierć bańki, to w sumie oddaje istotę sprawy
dziś jesteśmy na drugim biegunie.
nie, myślę że na niektóre tamaty jak wykończenie auta patrzymy realistycznie. Wcześniej była jakaś taka zupełnie nieuzasadniona opinia że tesla to jakościowo gdzieś miedzy Bentleyem a Rollsem, no może czasem panele nie pasują
SHAKESPEARE ustami swego bohatera by to tak skomentował : " słowa, słowa, słowa"...
Uroki Forum - normalka. Mówcie do mnie Prorok ;-)
Wątpię czy pan Michał czytał Hamleta...

nolaan

Zadomawiam się
Panowie, trochę więcej dystansu do siebie i do swoich samochodów :)
Kolega skupia się na wadach samochodu, jak kogoś boli serce ("o nie, teraz będę widział wady, których nie widziałem") to niech nie czyta tego wątku i tyle :) Polecam @Michal założyć wątek pt. "Tesla - całujmy klamki, nadchodzi zbawienie świata" i tam można wychwalać świętą Teslę pod niebiosa :) Każdy będzie miał coś dla siebie.

Mimo krytycznych uwag, sam oczekuję na samochód. I nie mam problemu z tym, że się kolega trochę nad nim znęca, dzięki temu wiem na co zwrócić uwagę przy odbiorze.

slaveq

Pionier e-mobilności
nie, myślę że na niektóre tamaty jak wykończenie auta patrzymy realistycznie. Wcześniej była jakaś taka zupełnie nieuzasadniona opinia że tesla to jakościowo gdzieś miedzy Bentleyem a Rollsem, no może czasem panele nie pasują
Tak tak, to się uśmiałem :D. Tak było wszyscy tu przychodzili i mówiili: "pan Elon stworzył Bentleya :D."
Wątpię czy pan Michał czytał Hamleta...
O tym właśnie piszę, obrażanko z poczuciem wyższości.

newbe

Posiadacz elektryka
Panowie, trochę więcej dystansu do siebie i do swoich samochodów :)
Kolega skupia się na wadach samochodu, jak kogoś boli serce ("o nie, teraz będę widział wady, których nie widziałem") to niech nie czyta tego wątku i tyle :) Polecam @Michal założyć wątek pt. "Tesla - całujmy klamki, nadchodzi zbawienie świata" i tam można wychwalać świętą Teslę pod niebiosa :) Każdy będzie miał coś dla siebie.

Mimo krytycznych uwag, sam oczekuję na samochód. I nie mam problemu z tym, że się kolega trochę nad nim znęca, dzięki temu wiem na co zwrócić uwagę przy odbiorze.
W Ukraine dla żartu nawet nieformalnie założyli kościół Świętego Elona, sprzedają koszulki. Bo faktycznie trzeba z dystansem podchodzić :)