Hamulec automatyczny niedostępny

daniel

Señor Meme Officer
Dzień dobry, gdzie tu jest dział "Awarie"? 😖
Wracałem sobie z zakupów myśląc "ale zarabiście się prowadzi ten samochód". Zatrzymałem się przed bramą parkingową i czekałem aż się otworzy. Wtedy zaczęła mrugać czerwona kontrolka niezapiętych pasów (albo airbaga?). Potem dołączyły do nich ABS, Hamulec automatyczny niedostępny, a kiedy zaparkowałem to światła przednie zaczęły mi lekko podskakiwać. Tylko tak na kilkanaście centymetrów.
Zgaduję, że poluzował się jakiś kabel przy czujniku przy podwoziu, ale nie wiem. Dałem znać do serwisu i czekam na odpowiedź. Chyba nie mają całodobowej pomocy na czacie.

IMG_20230321_193017~2.jpg

daniel

Señor Meme Officer
Poszukałem trochę w necie i tak jak czas leczy rany, tak ten błąd potrafi sam ustąpić. Wróciłem po dwóch godzinach do samochodu i po błędzie nie było śladu.
Trochę lipa, że nie da się go szybko pozbyć, bo ludzie raportowali, że nawet po resecie zostawał. Głupio by mi się jeździło mając zapaloną kontrolkę kontroli trakcji i ABS.

daniel

Señor Meme Officer
Poranna aktualizacja. Błąd ponownie się pojawia i rzeczywiście nie włącza hamulca na postoju. Brak też np. tempomatu. Serwis się do mnie odezwał po angielsku szablonem, że przeprowadzą zdalną diagnozę.

daniel

Señor Meme Officer
@daniel ale co ciebie wkurza? Przecież jak kupowałeś to wiedziałeś, że jest jeden serwis w PL i jakiekolwiek naprawy gwarancyjne będą liczyły się z dojazdem do niego.
Miał się przede wszystkim nie zepsuć. :p Wkurza mnie dodatkowa jazda. W zasadzie Berlin mam 60 km bliżej i mają termin w sobotę, ale nie znam tam okolicy. Jest coś do roboty w pobliżu? Czy to strefa przemysłowa i co najwyżej można sobie na krawężniku posiedzieć?

EDIT: Kurde, chciałem przełożyć wizytę z wtorku na czwartek, a tu wszystko zabukowane do 4 kwietnia. o_O A w sobotę 25. w Berlinie cały dzień wolny... hmmm.

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
To jest blisko lotniska czyli Schönefeld - koniec miasta, ale
700 metrów masz do stacji SBahn Grunbergallee i S9 dojedziesz w 40 min do Alexanderplatz, czyli samo centrum.
Nie mam za bardzo ochoty na zwiedzanie. :p Mają jakąś poczekalnię z wifi w środku może? W sumie to też nie wiem jak u nich jest z Covidem. Czy sobie coś życzą z tego względu. Maski, certyfikaty. Dostałem wiadomość, żeby zrobić bezkontaktowy drop, ale nie wiem czy to znaczy "ić stont" czy mogę gdzieś zaczekać w środku.

Teraz tak mnie napadło, że cena będzie w Euro? Ile tam stoi roboczogodzina? :unsure: Tak mnie napadło, że może coś przegryzło kable i zostanę z rachunkiem w euraskach. :sneaky: To byłoby dodanie obrazy do obrażeń.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie mam za bardzo ochoty na zwiedzanie. :p Mają jakąś poczekalnię z wifi w środku może? W sumie to też nie wiem jak u nich jest z Covidem. Czy sobie coś życzą z tego względu. Maski, certyfikaty. Dostałem wiadomość, żeby zrobić bezkontaktowy drop, ale nie wiem czy to znaczy "ić stont" czy mogę gdzieś zaczekać w środku.

Teraz tak mnie napadło, że cena będzie w Euro? Ile tam stoi roboczogodzina? :unsure: Tak mnie napadło, że może coś przegryzło kable i zostanę z rachunkiem w euraskach. :sneaky: To byłoby dodanie obrazy do obrażeń.
Mozesz siedzieć i kontemplować i u nas jest tak samo. Ostanio zostawiłem i "poszłem w p du"
W apce zobaczysz jak podłączą , jak np. otworza maskę, drzwi i co sie dzieje. Jak będą jechać też .A na koniec że możesz odebrać i pospiechu nie ma . Bedzie też sms., U nas podłączają do ładowarki. Wsiadasz i jedziesz . Nie dziękujesz , nie dajesz flaszki . Potem sie okaże czy zrobil,i jesli nie napisali czego nie mieli lub nie dzwonili z info.
A tak na marginesie , to gdybym byl piękną dziwczyną i bys mnie rwał,, nie mial byś u mnie szans .Marud nie lubię . :) Info dla hetero . To wifi to kurde mnie zaintrygowalo .Moze 10 i więcej lat temu liczyl bym impulsy ale teraz w UE ?

Last edited: