Aktualizacja.
Byłem w serwisie w Berlinie. Samochód naprawili jednego dnia. Jeśli dobrze rozumiem z faktury to napełnili klimę i bangla.
Wcześniej polecałem autobus spod McParking. Otóż nie tym razem. Trafiłem na pana z Polski, który był tam kierowcą. Zobaczył, że nie wychodzę z parkingu i zabronił mi jazdy tym autobusem, bo to tylko dla klientów. Miałem godzinę zapasu, ale była 3 w nocy i nic nie jeździło. Udało mi się dojść do Terminala 5 i stamtąd dojechać pociągiem do Terminali 1-2 i dworca autobusowego. Czasowo byłem na styk z 5 minutami zapasu. Do tego autobus do Poznania się spóźnił 20 minut, ale wtedy jeszcze tego nie wiedziałem. Zdążyłem jeszcze zobaczyć jak pan Polak kierowca obchodzi z latarką kosze na parkingu i zbiera butelki z kaucją.
Potem wieczorem tego samego dnia znowu wsiadłem we Flixbusa w Poznaniu i wieczorem odebrałem samochód. Jechałem busem do McParking chyba z tym samym kierowcą co rano, ale tym razem był tłum ludzi i był zajęty robotą.
Jakbym wiedział, że to zajmie tak krótko to może bym i został w Berlinie, ale miałem umówiony termin w ciągu dnia. Możliwość odebrania i zostawienia samochodu poza godzinami pracy serwisu to świetna sprawa w takich przypadkach.
Po raz kolejny skorzystałem z ładowarki Shell Recharge i karty RFID GreenWay. Ładowarka miała być 70kW wg aplikacji, a była 140kW, więc to pewne zaskoczenie. Wybierałem wolniejszą, żeby mieć niższy rachunek, bo i tak chciałem zjeść coś w Macu obok i mi się nie spieszyło, ale wyszło jak wyszło.
Zwiedziłem ładowarkę w BP Niepruszewo. Całkiem dobre miejsce z kilkoma ładowarkami. Nie trzeba się zatrzymywać na granicy na Orlenie albo Ionity.
W weekend odwiedziłem Bydgoszcz. Przy powrocie wyprzedzałem żółtego Soula. Może to ktoś z forum. Jeśli tak, to pozdrawiam. Powoli odzyskuję zaufanie do samochodu. ale żona na następny wyjazd nad morze chce jechać dieslem. Może jeszcze zmieni zdanie.

Chociaż muszę przyznać, że bardziej pakowny i nie trzeba polegać na jedynej ładowarce GW w okolicy. Jak zobaczyłem ceny GW i innych operatoró bez abonamentu to trochę szok. Prawie jak Ionity.
A na maila do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi. Dzwoniłem na infolinię. Okazało się, że ten mail to do szefa serwisu w Berlinie. Mam się zgłosić przez aplikację z tym problemem i dopiero wtedy będą mogli coś się oficjalnie odnieść.