W sumie to jestem chętny na takie nowe auto ale jak widzę tego typu problemy to entuzjazm opada. Wiadomo, ze jeden serwis ale myslalem ze dziala jakos ten mobilny a o tym mało widocznie albo za mało. Przy okazji jak wyglada sytuacja z asistanxe czyli awarii powaznej w trasie? Normalnie laweta i auto zastępcze? Czy tutaj tez jakies wyjątkowe procedury?
W sumie to sam jestem sobie winien. Mogłem się umówić od razu do Berlina. Miałbym termin o wiele szybciej.
Połączenie Berlin-Poznan jest całkiem dobre, ale serwis nie da Ci samochodu zastępczego, bo nie można wyjechać za granicę. Zresztą do Warszawy jeśli się dopchasz to i tak nie ma gwarancji, że dostaniesz samochód zastępczy. Podobno jakieś bony na Ubera co też mnie nie urządza.
Zapytałem czy zrefundują mi przejazd Berlin-Poznań-Berlin (powrót do domu oraz przyjazd po samochód) co wyszło jakieś 350 zł, czyli około 80 EUR, a samochód stał tam 19 dni.
Nie. Na wycenie i fakturze końcowej jest coś takiego:

W praktyce nikt mi niczego nie proponował (opis jak to się odbywało jest wyżej). Według mnie 80 EUR/19dni to wychodzi lekko ponad 2 euro na dzień. Najwyraźniej wykracza ponad budżet.
Generalnie jak auto się nie psuje, to jest bardzo fajnie, ale jak coś wyskoczy, to już zaczyna kosztować czas i pieniądze mimo tego, że jest na gwarancji.
Co do assistance, to zależy jakie masz ubezpieczenie. Tesla chyba tylko holuje do serwisu.