Hamulec automatyczny niedostępny

daniel

Señor Meme Officer
Co jest grane??? Warszawa ma wolne terminy w tym tygodniu! Przerzuciłem się na sobotę.
Jak to możliwe, że kiedy ja sprawdzałem terminy to dostałem pierwszy wolny w maju, a teraz wszystko jest wolne?🤯
A teraz po godzinie patrzę i sobota cała zajęta. WTF. Sytuacja najwyraźniej jest dynamiczna.

Maruda

Zadomawiam się
Co jest grane??? Warszawa ma wolne terminy w tym tygodniu! Przerzuciłem się na sobotę.
Jak to możliwe, że kiedy ja sprawdzałem terminy to dostałem pierwszy wolny w maju, a teraz wszystko jest wolne?🤯
A teraz po godzinie patrzę i sobota cała zajęta. WTF. Sytuacja najwyraźniej jest dynamiczna.
Pewnie nabory wypaliły i dosypali terminów do kalendarza... No mniej odbiorów w tym okresie pewnie...

daniel

Señor Meme Officer
Nie, to są jakieś jaja. Właśnie dostałem wiadomość, że serwis jest nieczynny w sobotę 29 kwietnia i wyrzucili mnie na termin 25 maja 12:30, gdzie mój poprzedni to był 18 maja 8:30. Efektywnie zostałem przesunięty o tydzień do tyłu.

Jest jakaś droga eskalacji zażaleń? Przecież to jest jakaś tragikomedia.

****a mać, jakieś jaja sobie robią. Wybrałem w aplikacji wolny termin i dostałem dodatkowy tydzień "odsiadki".

Qult

Zadomawiam się
Nie, to są jakieś jaja. Właśnie dostałem wiadomość, że serwis jest nieczynny w sobotę 29 kwietnia i wyrzucili mnie na termin 25 maja 12:30, gdzie mój poprzedni to był 18 maja 8:30. Efektywnie zostałem przesunięty o tydzień do tyłu.

Jest jakaś droga eskalacji zażaleń? Przecież to jest jakaś tragikomedia.

****a mać, jakieś jaja sobie robią. Wybrałem w aplikacji wolny termin i dostałem dodatkowy tydzień "odsiadki".
W sumie to jestem chętny na takie nowe auto ale jak widzę tego typu problemy to entuzjazm opada. Wiadomo, ze jeden serwis ale myslalem ze dziala jakos ten mobilny a o tym mało widocznie albo za mało. Przy okazji jak wyglada sytuacja z asistanxe czyli awarii powaznej w trasie? Normalnie laweta i auto zastępcze? Czy tutaj tez jakies wyjątkowe procedury?

daniel

Señor Meme Officer
W sumie to jestem chętny na takie nowe auto ale jak widzę tego typu problemy to entuzjazm opada. Wiadomo, ze jeden serwis ale myslalem ze dziala jakos ten mobilny a o tym mało widocznie albo za mało. Przy okazji jak wyglada sytuacja z asistanxe czyli awarii powaznej w trasie? Normalnie laweta i auto zastępcze? Czy tutaj tez jakies wyjątkowe procedury?
W sumie to sam jestem sobie winien. Mogłem się umówić od razu do Berlina. Miałbym termin o wiele szybciej.
Połączenie Berlin-Poznan jest całkiem dobre, ale serwis nie da Ci samochodu zastępczego, bo nie można wyjechać za granicę. Zresztą do Warszawy jeśli się dopchasz to i tak nie ma gwarancji, że dostaniesz samochód zastępczy. Podobno jakieś bony na Ubera co też mnie nie urządza.
Zapytałem czy zrefundują mi przejazd Berlin-Poznań-Berlin (powrót do domu oraz przyjazd po samochód) co wyszło jakieś 350 zł, czyli około 80 EUR, a samochód stał tam 19 dni. Nie. Na wycenie i fakturze końcowej jest coś takiego:
1682538628719.png
W praktyce nikt mi niczego nie proponował (opis jak to się odbywało jest wyżej). Według mnie 80 EUR/19dni to wychodzi lekko ponad 2 euro na dzień. Najwyraźniej wykracza ponad budżet.

Generalnie jak auto się nie psuje, to jest bardzo fajnie, ale jak coś wyskoczy, to już zaczyna kosztować czas i pieniądze mimo tego, że jest na gwarancji.

Co do assistance, to zależy jakie masz ubezpieczenie. Tesla chyba tylko holuje do serwisu.

Last edited:

Qult

Zadomawiam się
Umawiac sie do drugiego kraju z jakas pierdołą to troche smutek. Sorry ale chyba nie o to chodzi kupując nowe auto. W normalnym aucie jak masz awarie na drodze to wiadomo holowanie do serwisu autoryzowanego plus od razu zastępcze auto. Ubezpieczenie to moze Ci dac auto w razie wypadku ale nie awarii. Dlatego pytam jak z tym jest.

daniel

Señor Meme Officer
Umawiac sie do drugiego kraju z jakas pierdołą to troche smutek. Sorry ale chyba nie o to chodzi kupując nowe auto. W normalnym aucie jak masz awarie na drodze to wiadomo holowanie do serwisu autoryzowanego plus od razu zastępcze auto. Ubezpieczenie to moze Ci dac auto w razie wypadku ale nie awarii. Dlatego pytam jak z tym jest.
To musiałbyś pytać kogoś bardziej doświadczonego ode mnie, na przykład @danielm.
Opisywał swoje przejścia tutaj:

krzyss

Pionier e-mobilności
Z tym zastepczym autem to bym sie nie zapedzal… nie kazdy producent zapewnia takie, zwlaszcza w PL gdzie sa nizsze standardy obslugi klienta…

daniel

Señor Meme Officer
Z tym zastepczym autem to bym sie nie zapedzal… nie kazdy producent zapewnia takie, zwlaszcza w PL gdzie sa nizsze standardy obslugi klienta…
No i ten drugi kraj jest o 50 kilometrów bliżej. (<260 do Berlina, >310 do Warszawy)

elektryk

Pionier e-mobilności
Ja tak w BMW nie miałem, a auto za ćwierć miliona 5 lat temu, czyli teraz to pewnie nowe takie z 350 tysięcy. Holowanie nie wiem, ale nikt mi z BMW nie mówił o żadnym holowaniu, ani w gwarancji nic nie było, a auta zastępczego nie dali jak zepsuł się wlew paliwa i musieli czekać na części.