Bartłomiej S
Posiadacz elektryka
Nie radar tylko czujniki ultradźwiękowe, które wykrywają przeszkody dopiero na pewnej wysokości czyli walizki, małego psa lub kota, kamienia i zabawki również nie wykryją. A co ciekawego kamera wykryje jeśli było to wcześniej oczywiście.View attachment 9664
tak na szybko - zieleń kamera, niebieski - radar... parkowałem przed domem, dojeżdżam do ściany na 1m, Tesla zeskanowała ścianę, pokazuje 1m do ściany - tak jak gość na filmiku.
Wracam do samochodu, muszę podjechać jeszcze 80cm do przodu, przed samochodem stoi niska walizka/pies, siedzi dziecko, samochodzik/zabawka, leży rower, kamień, słupek drogowy, żadnej z tych rzeczy nie było w trakcie dojeżdżania... Zaczynam jechać do przodu, kamera ma martwe pole przed maską, pamięta tylko wirtualną rzeczywistość z momentu kiedy parkowałem samochód, czyli ścianę.
Wiem, że to może być przypadek brzegowy, ale zastanawia mnie, czy ruszając potrącę psa, czy nie
Zadam inne pytanie czy jak nie było czujników wynalezionych to rozumiem, że ludzie masowo potrącali swoje dzieci, psy i koty oraz zabawki, które nagle pojawiały się przed autem?