ypl

Pionier e-mobilności
Dzisiaj SMS i telefon dla potwierdzenia odbioru w poniedziałek i jedna trochę zaskakująca wiadomość - "pana auto jest jeszcze w drodze do nas na poniedziałek" -- patrząc po fotkach z placu gdzie już jest pod korek a kolejne jadą..
Hahahaha, nieźle, giga Berlin daje rade, jaką wersję zamówiłeś?

Dobra już widzę, masz w stopce, czyli głównie RWD wysyłają teraz.

ypl

Pionier e-mobilności
Mam jeszcze pytanie. Jak zamontuję sobie dodatkowy ekran to jak to jest z gwarancją?
No ja też ekran będę montował z tyłu, już bym zamówił z aliexpress ale są dwie wersje 26 pin i 20 pin i nie wiem którą, zapomniałem wczoraj o to dopytać jak byłem.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Z
Hahahaha, nieźle, giga Berlin daje rade, jaką wersję zamówiłeś?

Dobra już widzę, masz w stopce, czyli głównie RWD wysyłają teraz.
Rade fabryki dają ale może jak zaczną wydawać w Katowicach to jakoś się rozładuje "korki" przy odbiorze. Jak byłem w styczniu zamawiać to wybierałem na którym miejscu stanąć przed wejściem do salonu. Po tych zdjęciach z piątku - szacunek dla nich bo chyba na parkingu na Okęciu nie ma takiego ścisku.
Z VINu wyszło że produkcja -China

Alef

Zadomawiam się
Kto odbierał w sobotę 25.03 ?
Opiszcie w szczegółach jak było, ile czekaliście, jakie usterki, itd…..
Dzięki.
Odebrałem. 4 godziny z check listem. 2 razy przypominałem o sobie. Pogadałem z miłej rodzinką z Poznania czyli było ok. Jedna usterka to nedomalowana wnętszeczna część arki bagażnika. Lak ale pod kolorem widać primer/base. Nie wiem czy to uda się poprawić.
No i trochę jakość składania plastyka (zdjęcie). Docisnelem i jest juz git

Attachments

• 3C4C22AF-C4CA-43E6-99AF-52871AAACE64.jpeg
    3C4C22AF-C4CA-43E6-99AF-52871AAACE64.jpeg
    990,9 KB · Liczba wyświetleń: 35
  • 0D598D17-E465-4998-A0E9-6DDD0CA59737.jpeg
    0D598D17-E465-4998-A0E9-6DDD0CA59737.jpeg
    1 MB · Liczba wyświetleń: 35

mm-tesla

Posiadacz elektryka

KrzysztofFly

Moderator
W piątek jechałem przez Niemcy na narty do Austrii, po drodze mijałem wiele lawet, jadących z południa na północ z Teslami, tak więc na pewno kolejne egzemplarze dotrą także do Polski. Oczywiście spotkałem również wiele lawet wiozących LR wyprodukowane w Berlinie, jadące z północy na południe.

Frunek

Fachowiec
Ja też dziś odebrałem. Biała Y RWD. Obsługa bardzo miła. Zdecydowanie większy ruch niż rok temu (odbierałem TM3 też pod koniec Q1). Byłem umówiony na 15, Musiałem czekać 1.5h, chyba odebrałem jako ostatni. Mimo tego nikt mnie nie pospieszał, mogłem sobie na luzie przejść przez checklistę. Nie znalazłem żadnej niedoróbki, choćby nierównej szpary czy uszczelki. Obsługa zaproponowała że w czasie sprawdzania mogę się podładować (bateria miała 32%). Pan wydający szacował że wydali dziś 80 aut. Lekki zgrzyt jeśli chodzi o kompetencje/przeszkolenie: widziałem jak ktoś pytał o montowanie haka, a człowiek wydający "ja nie wiem, ja tu tylko pomagam".

Wskazówka dla jadących w stronę Trójmiasta: spróbujcie podładować w Ząbkach do 55%. Przy takich warunkach jak dziś (10C) wystarczy na dojazd do Orlenu Pawliki przy S7. Nie polecam greenwaya w Mławie. Trzeba sporo zjechać z ekspresówki, ładowarka jest gdzieś w ciemnościach za parkingiem tirów. Bałem się że mnie łażące tam psy pogonią.

Fajnie się wsiada w nową Y mając już profil kierowcy z TM3. Wszystkie ustawienia (oprócz tych fizycznych typu fotele i lusterka) zaskoczyły automatycznie. Jazda dla mnie bardziej komfortowa, bo kolanami nie uderzam w brodę. Bagażnik ogromny. Widoczność w lusterku wstecznym zerowa (ale to nie problem).

Pozdrawiam Jelenią Górę, Szamotuły i Toruń. Oby nam ygreki I trójki dobrze służyły ;-)

Last edited: